Za 4 osoba
1 kesica/e C Soda bikarbona
1 kg plavi patlidzan
1 komad/a Paradajz
1 komad/a paprika babura
1 komad/a tikvica
/ malo soli
/ malo Maslinovo ulje
/ malo C mleveni biber
Priprema povrca
Povrce oprati u rastvor vode i sode bikarbone. Osusiti kuhinjskom krpom.
Priprema plavog patlidzana
Plavvi patlidzan zaseci duboko, ali ne skroz! Zareze posolite himalajskom ili morskom solju. i pobiberite.
Priprema ostalog povrca
Paradajz isecite na kriske, tikvicu na kolutove a paptiku na kocke..
Zavrsna priprema
Iseceno povrce redzajte u zareze neizmenicno.
Prelite malo dozvoljenim uljem (od semenki grozdja) ii ako volite maslinovo ulje..
Pecenje
Plavi patlidzan pecite u rerni na 200°C oko20-30 minuta
Serviranje
Ovo je odlican prilog raznim glavnim jelima sa mesom, a i kao vecera, samo izostavite paradajz.
Prijatno!!!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kesica/e C Soda bikarbona
1 kg plavi patlidzan
1 komad/a Paradajz
1 komad/a paprika babura
1 komad/a tikvica
/ malo soli
/ malo Maslinovo ulje
/ malo C mleveni biber
Naši proizvodi
Priprema
Priprema povrca
Povrce oprati u rastvor vode i sode bikarbone. Osusiti kuhinjskom krpom.
Priprema plavog patlidzana
Plavvi patlidzan zaseci duboko, ali ne skroz! Zareze posolite himalajskom ili morskom solju. i pobiberite.
Priprema ostalog povrca
Paradajz isecite na kriske, tikvicu na kolutove a paptiku na kocke..
Zavrsna priprema
Iseceno povrce redzajte u zareze neizmenicno.
Prelite malo dozvoljenim uljem (od semenki grozdja) ii ako volite maslinovo ulje..
Pecenje
Plavi patlidzan pecite u rerni na 200°C oko20-30 minuta
Serviranje
Ovo je odlican prilog raznim glavnim jelima sa mesom, a i kao vecera, samo izostavite paradajz.
Prijatno!!!