Sastojci

Za 4 osoba

Grilovani patlidzan

1 kg plavi patlidzan

1 komad/a Paradajz

1 komad/a paprika babura

1 komad/a tikvica

/ malo soli

/ malo Maslinovo ulje

/ malo C mleveni biber

Naši proizvodi

Priprema

Priprema povrca

Povrce oprati u rastvor vode i sode bikarbone. Osusiti kuhinjskom krpom.

Priprema plavog patlidzana

Plavvi patlidzan zaseci duboko, ali ne skroz! Zareze posolite himalajskom ili morskom solju. i pobiberite.

Priprema ostalog povrca

Paradajz isecite na kriske, tikvicu na kolutove a paptiku na kocke..

Zavrsna priprema

Iseceno povrce redzajte u zareze neizmenicno.

Prelite malo dozvoljenim uljem (od semenki grozdja) ii ako volite maslinovo ulje..

Pecenje

Plavi patlidzan pecite u rerni na 200°C oko20-30 minuta

Serviranje

Ovo je odlican prilog raznim glavnim jelima sa mesom, a i kao vecera, samo izostavite paradajz.

Prijatno!!!