U jednu posudu sipajte mleko, šećer, vanilin šećer i stavite da provri. U provrelo mleko dodajte griz i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu (pazite da ne bude previše gust jer će se dodatno zgusnuti kada se bude ohladio). Sklonite i prohladite.
Stavite koru na radnu površinu, premažite je uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, stavite i treću koru pa i nju premažite uljem. Duž cele početne ivice složenih kora stavite oko 4 kašike griza, preko njega poređajte višnje, urolajte i stavite na uljem podmazan pleh.
Pečenje i posluženje:
Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo urolane kore poprskajte uljem i pecite u rerni na 200 st. oko 20-25 minuta. Pečenu i prohlađenu pitu pospite prah šećerom, secite i poslužite.
Sastojci
Za 10 osoba
500 gr tankih kora
300 gr višanja bez koštica
4 dl mleka
5 jašika šećera
1 kesica C Vanilin šećer
5 kašika C Pšenični griz 250g
po potrebi C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U jednu posudu sipajte mleko, šećer, vanilin šećer i stavite da provri. U provrelo mleko dodajte griz i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu (pazite da ne bude previše gust jer će se dodatno zgusnuti kada se bude ohladio). Sklonite i prohladite.
Stavite koru na radnu površinu, premažite je uljem, stavite drugu koru i nju premažite uljem, stavite i treću koru pa i nju premažite uljem. Duž cele početne ivice složenih kora stavite oko 4 kašike griza, preko njega poređajte višnje, urolajte i stavite na uljem podmazan pleh.
Pečenje i posluženje:
Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo urolane kore poprskajte uljem i pecite u rerni na 200 st. oko 20-25 minuta. Pečenu i prohlađenu pitu pospite prah šećerom, secite i poslužite.
Tagovi