Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci:

500 gr tankih kora

300 gr višanja bez koštica

4 dl mleka

5 jašika šećera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 U jednu posudu sipajte mleko, šećer, vanilin šećer i stavite da provri. U provrelo mleko dodajte griz i kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu (pazite da ne bude previše gust jer će se dodatno zgusnuti kada se bude ohladio). Sklonite i prohladite.

 Stavite koru na radnu površinu, premažite je uljem, stavite drugu koru i nju premažite   uljem, stavite i treću koru pa i nju premažite uljem. Duž cele početne ivice složenih kora stavite oko 4 kašike griza, preko njega poređajte višnje, urolajte i stavite na uljem podmazan pleh. 

         

Pečenje i posluženje:

Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo urolane kore poprskajte uljem i pecite u rerni na 200 st. oko 20-25 minuta. Pečenu i prohlađenu pitu pospite prah šećerom, secite i poslužite.