Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 1 osoba

Cezar salata

300 g zelene salate

250 g piletine

4-5 šnita slanine

100 g čeri paradajza

2 komad/a tosta

150 g cezar preliva

1 prstohvat/a bibera

1 prstohvat/a soli

Priprema

Cezar salata

Salatu očistiti, oprati i iscepkati na srednje krupne komade. Pileći file peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju, potom iseckati na kockice 2×2 cm. Slaninu iseći na tanje listiće i peći na tiganju dok ne postane  hrskava. Staviti je na salvetu da se ocedi i ohladi. Tost istostirati, iseći na kockice 2×2 cm i ostviti. Salatu, piletinu i tost staviti u dublji tanjir   dodati Cezar preliv  i promešati.  Preko salate poređati  pečenu slaninu i  čeri paradajz isečen na kriške.