Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 1 osoba
Cezar salata
300 g
zelene salate
250 g
piletine
4-5 šnita
slanine
100 g
čeri paradajza
2 komad/a
tosta
150 g
cezar preliva
1 prstohvat/a
bibera
1 prstohvat/a
soli
Priprema
Cezar salata
Salatu očistiti, oprati i iscepkati na srednje krupne komade. Pileći file peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju, potom iseckati na kockice 2×2 cm. Slaninu iseći na tanje listiće i peći na tiganju dok ne postane hrskava. Staviti je na salvetu da se ocedi i ohladi. Tost istostirati, iseći na kockice 2×2 cm i ostviti. Salatu, piletinu i tost staviti u dublji tanjir dodati Cezar preliv i promešati. Preko salate poređati pečenu slaninu i čeri paradajz isečen na kriške.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 1 osoba
300 g zelene salate
250 g piletine
4-5 šnita slanine
100 g čeri paradajza
2 komad/a tosta
150 g cezar preliva
1 prstohvat/a bibera
1 prstohvat/a soli
Priprema
Cezar salata
Salatu očistiti, oprati i iscepkati na srednje krupne komade. Pileći file peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju, potom iseckati na kockice 2×2 cm. Slaninu iseći na tanje listiće i peći na tiganju dok ne postane hrskava. Staviti je na salvetu da se ocedi i ohladi. Tost istostirati, iseći na kockice 2×2 cm i ostviti. Salatu, piletinu i tost staviti u dublji tanjir dodati Cezar preliv i promešati. Preko salate poređati pečenu slaninu i čeri paradajz isečen na kriške.
Tagovi