Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

500 g Brasna

1 kafena kašičica Soli

Malo Secera

2 dl Mlake vode

2 dl Mlakog mleka

- Ulje za przenje

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Po mesati mlako mleko i vodu i razmutiti kvasac sa malo secera i kasicicom brasna i ostaviti da nadodje. Kada kvasac naraste dodavati brasno malo po malo i posoliti. Mesati varjacom dok se ne razbiju sve grudvice. Testo treba da bude mekse nego za hleb ili peciva.

Kada se testo lepo ulupa, prekriti krpom i ostaviti ga da nadodje oko pola sata.

Korak 2

Nadoslo testo opet ulupati varjacom i ostaviti jos pola sata. Kada opet nadodje, zagrejati duboko ulje, nauljenom kasikom uzimati testo u vlazne ruke i razvlaciti mekike rukama, pa spustati u vrelo ulje i prziti kratko sa obe strane, dok ne porumene.

Korak 3

Przene mekike budu neutralnog ukusa pa ih mozete jesti sa sirom, jogurtom, kremom, dzemom ili bilo cim drugim.