Po mesati mlako mleko i vodu i razmutiti kvasac sa malo secera i kasicicom brasna i ostaviti da nadodje. Kada kvasac naraste dodavati brasno malo po malo i posoliti. Mesati varjacom dok se ne razbiju sve grudvice. Testo treba da bude mekse nego za hleb ili peciva.
Kada se testo lepo ulupa, prekriti krpom i ostaviti ga da nadodje oko pola sata.
Korak 2
Nadoslo testo opet ulupati varjacom i ostaviti jos pola sata. Kada opet nadodje, zagrejati duboko ulje, nauljenom kasikom uzimati testo u vlazne ruke i razvlaciti mekike rukama, pa spustati u vrelo ulje i prziti kratko sa obe strane, dok ne porumene.
Korak 3
Przene mekike budu neutralnog ukusa pa ih mozete jesti sa sirom, jogurtom, kremom, dzemom ili bilo cim drugim.
Recept za nagradni konkurs: Lako i ukusno, idealno za leto!
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Brasna
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica Soli
Malo Secera
2 dl Mlake vode
2 dl Mlakog mleka
- Ulje za przenje
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Po mesati mlako mleko i vodu i razmutiti kvasac sa malo secera i kasicicom brasna i ostaviti da nadodje. Kada kvasac naraste dodavati brasno malo po malo i posoliti. Mesati varjacom dok se ne razbiju sve grudvice. Testo treba da bude mekse nego za hleb ili peciva.
Kada se testo lepo ulupa, prekriti krpom i ostaviti ga da nadodje oko pola sata.
Korak 2
Nadoslo testo opet ulupati varjacom i ostaviti jos pola sata. Kada opet nadodje, zagrejati duboko ulje, nauljenom kasikom uzimati testo u vlazne ruke i razvlaciti mekike rukama, pa spustati u vrelo ulje i prziti kratko sa obe strane, dok ne porumene.
Korak 3
Przene mekike budu neutralnog ukusa pa ih mozete jesti sa sirom, jogurtom, kremom, dzemom ili bilo cim drugim.
Tagovi