Snicle istuci i posoliti. U vatrostalnu posudu sloziti jedan red snicli, posuti ih sitno seckanim belim lukom, persunom i biberom. Ostale snicle uvaljati u brasno, pa jedan deo poslagati preko zacinjenih snicli, posuti zacinima na isti nacin, pa opet poredjati snicle. Postupak ponavljati dok se ne utrosi sav materijal. Preliti sa malo ulja, staviti komadic masti i naliti mesavinom vode i kuvanog paradajza. Dodati dve kasicice secera. Poklopiti i peci u zagrejanoj rerni. Dolivati vodu da snicle uvek budu u sosu i ne mesati, vec povremeno samo protresti posudu. Sluziti toplo.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg govedjih ili junecih snicli
. . beli luk po ukusu,
. . persun, biber, kuvani paradajz
. malo soli, ulja, masti, brasna
2 kafena kašičica secera
Priprema
Priprema
Snicle istuci i posoliti. U vatrostalnu posudu sloziti jedan red snicli, posuti ih sitno seckanim belim lukom, persunom i biberom. Ostale snicle uvaljati u brasno, pa jedan deo poslagati preko zacinjenih snicli, posuti zacinima na isti nacin, pa opet poredjati snicle. Postupak ponavljati dok se ne utrosi sav materijal. Preliti sa malo ulja, staviti komadic masti i naliti mesavinom vode i kuvanog paradajza. Dodati dve kasicice secera. Poklopiti i peci u zagrejanoj rerni. Dolivati vodu da snicle uvek budu u sosu i ne mesati, vec povremeno samo protresti posudu. Sluziti toplo.