Za 2 osoba
1 kg šargarepe
1 glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
100 ml ulja
100 ml milerama
1 supena kašika seckanog peršuna
1 supena kašika seckane mirođije
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
1 supena kašika Namensko brašno
Dinstana šargarepa
Iseckati crni i beli luk i propržiti malo. Dodati šargarepu izrendanu ili iseckanu na kolutice, naliti vodom i malo prodinstati uz stalno mešanje.
Umutiti malo brašna sa vodom i dodati u šargarepu. Još dinstati. Ukoliko želite ređu smesu dodati još malo vode.
Kada je šargarepa gotova dodati so, biber, limunov sok, peršun, mirođiju i mileram. Sve dobro izmešati.
Čušpajz može da se posluži kao prilog mesu, a može da se jede i sa kuvanim krompirom.
Sastojci
Za 2 osoba
1 kg šargarepe
1 glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
100 ml ulja
100 ml milerama
1 supena kašika seckanog peršuna
1 supena kašika seckane mirođije
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
1 supena kašika Namensko brašno
Priprema
Dinstana šargarepa
Iseckati crni i beli luk i propržiti malo. Dodati šargarepu izrendanu ili iseckanu na kolutice, naliti vodom i malo prodinstati uz stalno mešanje.
Umutiti malo brašna sa vodom i dodati u šargarepu. Još dinstati. Ukoliko želite ređu smesu dodati još malo vode.
Kada je šargarepa gotova dodati so, biber, limunov sok, peršun, mirođiju i mileram. Sve dobro izmešati.
Čušpajz može da se posluži kao prilog mesu, a može da se jede i sa kuvanim krompirom.
Tagovi