Sastojci

Za 2 osoba

Dinstana šargarepa

1 kg šargarepe

1 glavica crnog luka

4-5 čena belog luka

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica bibera

100 ml ulja

100 ml milerama

1 supena kašika seckanog peršuna

1 supena kašika seckane mirođije

1 supena kašika Limun (Limunov sok)

1 supena kašika Namensko brašno

Priprema

Dinstana šargarepa

Iseckati crni i beli luk i propržiti malo. Dodati šargarepu izrendanu ili iseckanu na kolutice, naliti vodom i malo prodinstati uz stalno mešanje.

Umutiti malo brašna sa vodom i dodati u šargarepu. Još dinstati. Ukoliko želite ređu smesu dodati još malo vode.

Kada je šargarepa gotova dodati so, biber, limunov sok, peršun, mirođiju i mileram. Sve dobro izmešati.

Čušpajz može da se posluži kao prilog mesu, a može da se jede i sa kuvanim krompirom.