Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.
Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.
Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.
Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.
Sastojci
Za 2 osoba
500 g vrganja
2 glavice crnog luka
1 komad/a praziluka
2 komad/a jaja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
1 kafena kašičica vegete
1 grančica ruzmarina
Priprema
Dinstani vrganji
Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.
Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.
Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.
Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.
Tagovi