Sastojci

Za 2 osoba

Dinstani vrganji

500 g vrganja

2 glavice crnog luka

1 komad/a praziluka

2 komad/a jaja

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica bibera

1 kafena kašičica vegete

1 grančica ruzmarina

Priprema

Dinstani vrganji

Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.

Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.

Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.

Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.