Lep zreo i zdrav paradajz operite u rastovr vode i sode bikarbone.
Iseci na krupnije komade pa samleti na specijalnu masinu za pravljenje soka.
Kuvanje
Na 10l soka dodati 1 kasiku soli i 1 kasiku secera. Sok prokuvati 30 min. Dodati konzervans i vezu celerovog lisca da dobije lepsi miris.
Zavrsni radovi
Sok sipati u tople flase koje stoje u serpi sa toplom vodom. Flase odmah zatvarati i stavljati u velike korpe oblozene "starim cebadima". Na kraju ih i pokriti pa ostaviti da se ohlade. Sutradan odneti u spajz.
Sastojci
Za 8 osoba
10 l soka paradajza
1 kesica/e C Soda bikarbona
1 supena kašika soli
1 supena kašika secera
1 veza sveze lisce celera
/ kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema paradajza
Lep zreo i zdrav paradajz operite u rastovr vode i sode bikarbone.
Iseci na krupnije komade pa samleti na specijalnu masinu za pravljenje soka.
Kuvanje
Na 10l soka dodati 1 kasiku soli i 1 kasiku secera. Sok prokuvati 30 min. Dodati konzervans i vezu celerovog lisca da dobije lepsi miris.
Zavrsni radovi
Sok sipati u tople flase koje stoje u serpi sa toplom vodom. Flase odmah zatvarati i stavljati u velike korpe oblozene "starim cebadima". Na kraju ih i pokriti pa ostaviti da se ohlade. Sutradan odneti u spajz.
Uzivajte uz Mirin recept :-)
Napomena
Od 10 l soka dobije se 8 l kuvanog paradajza!