Sastojci

Za 8 osoba

Kuvani paradajz

10 l soka paradajza

1 supena kašika soli

1 supena kašika secera

1 veza sveze lisce celera

/ kesica/e C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Priprema paradajza

Lep zreo i zdrav paradajz operite u rastovr vode i sode bikarbone.

Iseci na krupnije komade pa samleti na specijalnu masinu za pravljenje soka.

Kuvanje

Na 10l soka dodati 1 kasiku soli i 1 kasiku secera. Sok prokuvati 30 min. Dodati konzervans i vezu celerovog lisca da dobije lepsi miris.

Zavrsni radovi

Sok sipati u tople flase koje stoje u serpi sa toplom vodom. Flase odmah zatvarati i stavljati u velike korpe oblozene "starim cebadima". Na kraju ih i pokriti pa ostaviti da se ohlade. Sutradan odneti u spajz.

Uzivajte uz Mirin recept  :-)

Napomena

Od 10 l soka dobije se 8 l kuvanog paradajza!