Rep oprati i iseći na komade, ali bolje to prepustite vašem mesaru.
Složiti ga u veći sud ili ekspres lonac. dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove, lovorov list, cele čene belog luka, seckani crni luk i zrna bibera.
Preliti bujonom od supe ili običnom vodom, ali onda pojačajte začine. Kuvajte na tihoj vatri oko 3 sata, u ekspres loncu samo sat vremena.
Na kraju posolite i pobiberite po ukusu, pa mešajući dodajte zapršku.
Napravite zapršku kao za pasulj i prelite.
Preručite u zemljanu posudu ili pekač i zapecite oko 40 minuta, ali da saft ne ispar
Sastojci
Za 4 osoba
1/5 kg junećeg goveđeg repa
!/2 kg šargarepe
6 listova lovor
4 čena Beli luk
3 komad/a crni luk
6 zrna bibera
1/2 l belog vina
250 g goveđa supa
4 supena kašika ulja
1 supena kašika brašna
malo malo aleva paprika
malo malo so
Priprema
Priprema
Rep oprati i iseći na komade, ali bolje to prepustite vašem mesaru.
Složiti ga u veći sud ili ekspres lonac. dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove, lovorov list, cele čene belog luka, seckani crni luk i zrna bibera.
Preliti bujonom od supe ili običnom vodom, ali onda pojačajte začine. Kuvajte na tihoj vatri oko 3 sata, u ekspres loncu samo sat vremena.
Na kraju posolite i pobiberite po ukusu, pa mešajući dodajte zapršku.
Napravite zapršku kao za pasulj i prelite.
Preručite u zemljanu posudu ili pekač i zapecite oko 40 minuta, ali da saft ne ispar
Tagovi