Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1/5 kg junećeg goveđeg repa

!/2 kg šargarepe

6 listova lovor

4 čena Beli luk

3 komad/a crni luk

6 zrna bibera

1/2 l belog vina

250 g goveđa supa

4 supena kašika ulja

1 supena kašika brašna

malo malo aleva paprika

malo malo so

Priprema

Priprema

Rep oprati i iseći na komade, ali bolje to prepustite vašem mesaru.

Složiti ga u veći sud ili ekspres lonac. dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove, lovorov list, cele čene belog luka, seckani crni luk i zrna bibera.

Preliti bujonom od supe ili običnom vodom, ali onda pojačajte začine. Kuvajte na tihoj vatri oko 3 sata, u ekspres loncu samo sat vremena.

Na kraju posolite i pobiberite po ukusu, pa mešajući dodajte zapršku.

Napravite zapršku kao za pasulj i prelite.

Preručite u zemljanu posudu ili pekač i zapecite oko 40 minuta, ali da saft ne ispar

Tagovi