Sastojci

Za 5 osoba

Priprema jabuka

10 kg divlje jabuje

1 kg secera

5 l vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema jabuka

Jabuke operite u rastvor vode i sode bikarbone, ocistite od semenki i iseckajte na kockice. Malo ih istucite.

Priprema sirceta

Na 10 kgr jabuka dodajte (ako su divlje ili kisele) 1 kgr secera i oko 5 litara vode. Jabuke treba da plivaju u vodi. Teglu, ili posudu u koju pravite sirce pokrite gazom, stavite na terasu gde je toplo a ne mora da je puno suncano. Kada jabuke padnu na dno (proci ce oko 10 dana) sirce je gotovo. U medjuvremenu jabuke promesajte skoro svakodnevno da bi se i secer istopio i brze doslo do fermentacije!!!

Zavrsni radovi

Sada, kada je jabukovo sirce gotovo, procedite ga kroz gazu i ostavite zatvoreno u flasama u podrum ili spajz. Sirce ce se zamutiti i izbistriti. Ako zelite savrseno sirce, pretacite ga vise puta cedeci preko gaze, a talog bacite. Tako pripremljeno jabukovo sirce moze da se koristi odmah, a i da ostane nekoliko godina da odlezi.

Uzivajte uz Mirin recept koji sam dobila davno.

Komentari

@sofi Jednostavno a zdravo!

Odgovori

👌👌👌👌👌👌

Odgovori

@lidija25Jednostavno da se napravi zdrava hrana!

Odgovori

odlicno

Odgovori

@aleksandraa ... i lekovito ;-)

Odgovori

@pulai ... i korisno ;-)

Odgovori

Divno!

Odgovori

Fino!

Odgovori

Odlicno❤👌🥰

Odgovori

HVSLA🙂 @trojke

Odgovori

Lepo

Odgovori