

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 5 osoba
Priprema jabuka
Jabuke operite u rastvor vode i sode bikarbone, ocistite od semenki i iseckajte na kockice. Malo ih istucite.
Priprema sirceta
Na 10 kgr jabuka dodajte (ako su divlje ili kisele) 1 kgr secera i oko 5 litara vode. Jabuke treba da plivaju u vodi. Teglu, ili posudu u koju pravite sirce pokrite gazom, stavite na terasu gde je toplo a ne mora da je puno suncano. Kada jabuke padnu na dno (proci ce oko 10 dana) sirce je gotovo. U medjuvremenu jabuke promesajte skoro svakodnevno da bi se i secer istopio i brze doslo do fermentacije!!!
Zavrsni radovi
Sada, kada je jabukovo sirce gotovo, procedite ga kroz gazu i ostavite zatvoreno u flasama u podrum ili spajz. Sirce ce se zamutiti i izbistriti. Ako zelite savrseno sirce, pretacite ga vise puta cedeci preko gaze, a talog bacite. Tako pripremljeno jabukovo sirce moze da se koristi odmah, a i da ostane nekoliko godina da odlezi.
Uzivajte uz Mirin recept koji sam dobila davno.
Komentari
mika99
@sofi Jednostavno a zdravo!
sofi
👌👌👌👌👌👌
mika99
@lidija25Jednostavno da se napravi zdrava hrana!
lidija25
odlicno
mika99
@aleksandraa ... i lekovito ;-)
mika99
@pulai ... i korisno ;-)
aleksandraa
Divno!
pulai
Fino!
nadica.stankovic
Odlicno❤👌🥰
mika99
HVSLA🙂 @trojke
trojke
Lepo