U posudu za mućenje umutiti 3 jaja, dodati 100 ml ulja i 4 kašike vode, sjediniti i lagano dodati gotov prah za brownies, sve još malo umutiti mikserom da se dobije fina i glatka masa. U pripremljene silikonske kalupove, za mini kuglof naliti po 1 - 2 kašike mase, u svaki kalup dodati po 3 - 4 višnje koje su usoljene mlevenim lešnicima, zatim nalite još par kašika mase, vodeći računa da se masa nalije malo ispod ruba kalupa ( u toku pečenja masa malo naraste).Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 - 30 minuta (u zavisnosti od jačine vašeg šporeta)Kada se masa peče u ovako malim kalupovima vreme pečenja se malo smanjuje u odnosu na situaciju kada pečemo celu pripremljenu količinu u velikom kalupu.Nakon pečenja ostaviti da se kolačići potpuno ohlade u kalupu i tek onda ih izvaditi iz njih.
Za to vreme pripremite puding u šolji sa 150 ml mleka prateći upotstvo. Ostaviti par minuta da se puding učvrsti i zgusne.Otopiti čokoladu na pari sa malo ulja.
Pripremljene višnje za dekoraciju delimično utopiti u čokoladu i ostaviti na pek papir da se čokolada stegne.Ohlađene mini kuglofe pažljivo izvaditi iz kalupova, okrenuti ih tako da nam šuplja strana kuglofa bude odgore.
Otopljenu čokoladu staviti u dresing kesu, ali nije neophodno šaranje kuglofa se jednostavno može uradite slobodnom rukom uz pomoć kašičice. Ostaviti par minuta da se čokolada stegne, a zatim u svaki kuglof staviti po 1 - 2 kašičice pripremljenog pudinga.
Kao dekoraciju upotrebite čokoladirane višnje i naravno uživajte u odličnom desertu uz čašicu likera od višanja.
Sastojci
Za 12 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Brownies
3 komad/a jaja,
100 ml ulja,
50 ml vode,
100 g višanja,
1 supena kašika mlevenih lešnika.
1 kesica/e Dr. Oetker Puding za pripremu u šolji,
150 ml hladnog mleka.
80 g bele čokolade,
1 kafena kašičica ulja,
12 komad/a višanja.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U posudu za mućenje umutiti 3 jaja, dodati 100 ml ulja i 4 kašike vode, sjediniti i lagano dodati gotov prah za brownies, sve još malo umutiti mikserom da se dobije fina i glatka masa. U pripremljene silikonske kalupove, za mini kuglof naliti po 1 - 2 kašike mase, u svaki kalup dodati po 3 - 4 višnje koje su usoljene mlevenim lešnicima, zatim nalite još par kašika mase, vodeći računa da se masa nalije malo ispod ruba kalupa ( u toku pečenja masa malo naraste).Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 - 30 minuta (u zavisnosti od jačine vašeg šporeta)Kada se masa peče u ovako malim kalupovima vreme pečenja se malo smanjuje u odnosu na situaciju kada pečemo celu pripremljenu količinu u velikom kalupu.Nakon pečenja ostaviti da se kolačići potpuno ohlade u kalupu i tek onda ih izvaditi iz njih.
Za to vreme pripremite puding u šolji sa 150 ml mleka prateći upotstvo. Ostaviti par minuta da se puding učvrsti i zgusne.Otopiti čokoladu na pari sa malo ulja.
Pripremljene višnje za dekoraciju delimično utopiti u čokoladu i ostaviti na pek papir da se čokolada stegne.Ohlađene mini kuglofe pažljivo izvaditi iz kalupova, okrenuti ih tako da nam šuplja strana kuglofa bude odgore.
Otopljenu čokoladu staviti u dresing kesu, ali nije neophodno šaranje kuglofa se jednostavno može uradite slobodnom rukom uz pomoć kašičice. Ostaviti par minuta da se čokolada stegne, a zatim u svaki kuglof staviti po 1 - 2 kašičice pripremljenog pudinga.
Kao dekoraciju upotrebite čokoladirane višnje i naravno uživajte u odličnom desertu uz čašicu likera od višanja.
Tagovi