Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 2 osoba
Cveklu
1 kg
cvekle
1 l
vode
30 g
soli
Priprema
Priprema
Cveklu manje ili srednje veličine oljuštite, operite, složite u posudu u kojoj će se kiseliti i pritisnite. Presolac treba da bude bar 10 cm iznad cvekle. Dve nedelje sa površine stalno odstranjujte penu. Ukiseljena cvekla dobija bledu boju i postaje meka.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 2 osoba
1 kg cvekle
1 l vode
30 g soli
Priprema
Priprema
Cveklu manje ili srednje veličine oljuštite, operite, složite u posudu u kojoj će se kiseliti i pritisnite. Presolac treba da bude bar 10 cm iznad cvekle. Dve nedelje sa površine stalno odstranjujte penu. Ukiseljena cvekla dobija bledu boju i postaje meka.