Dunje obrisati pamucnom krpicom (nikako ne ljustiti).Odstraniti im sredinu i iseckati na kocke.Staviti ih u teglu i naliti rakijom.Dobro zatvoriti i odloziti na suvo i tamno mesto.Ostaviti tako 8nedelja,s'tim sto bi trebalo sa vremena na vreme promuckati teglu.
Korak 2:
Po isteku osme nedelje procediti liker kroz gazu.Voce odbaciti (mada ja ostavim ono sto nije potamnelo i vratim ga u teglu sa likerom).Procedjen liker vratiti u teglu i dodati med.Izmesati drvenom varjacom.Teglu odloziti jos 6 nedelja na suncanom mestu.Svakog 3-4 dana promesati drvenom varjacom da se istopi med.
Zavrsni deo:
Po isteku seste nedelje liker procediti kroz gazu,ako je potrebno i vise puta da se ne bi pravio "talog" od meda.Sipati u flase i uzivati.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 2 osoba
1 kg Dunja
400 g Bagremovog meda
1 Komad Tegla od 3kg
1 l Rakije viljamovke
Priprema
Priprema:
Dunje obrisati pamucnom krpicom (nikako ne ljustiti).Odstraniti im sredinu i iseckati na kocke.Staviti ih u teglu i naliti rakijom.Dobro zatvoriti i odloziti na suvo i tamno mesto.Ostaviti tako 8nedelja,s'tim sto bi trebalo sa vremena na vreme promuckati teglu.
Korak 2:
Po isteku osme nedelje procediti liker kroz gazu.Voce odbaciti (mada ja ostavim ono sto nije potamnelo i vratim ga u teglu sa likerom).Procedjen liker vratiti u teglu i dodati med.Izmesati drvenom varjacom.Teglu odloziti jos 6 nedelja na suncanom mestu.Svakog 3-4 dana promesati drvenom varjacom da se istopi med.
Zavrsni deo:
Po isteku seste nedelje liker procediti kroz gazu,ako je potrebno i vise puta da se ne bi pravio "talog" od meda.Sipati u flase i uzivati.
Tagovi