Sastojci

Za 3 osoba

Povrce

3 kg crvene paprike

2 komad/a belog luka

2 pakovanje/a persunov list

250 ml Sirće

1 kesica/e C Konzervans

250 ml ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprma preliva

Sitno iseckajte ociscen beli luk i persunov list i prelite vrelim uljem i casom sirceta.

Paprike

Paprike ispecite ali nemojte ih ljustiti, ostavite da se ocede!

Priprema

U teglu redjajte paprike i prelivajte ih, neizmenicno.

Ako do kraja nemate dosta preliva, dodajte razblazeno sirce.. Poklopite tanjiricem.

Sutradan svu tecnost iz tegle iscedite, ponovo nalite (pretakanje!!!).

Dobro zatvorite tegle i odlozite u spajz!

Napomena

Po receptu ne ide konzervans ali ja stavljam u svaku zimnicu koju pripremam radi sigurnosti!!!

Dobicete 3 tegle od 800 grama.