Za 3 osoba
3 kg crvene paprike
2 komad/a belog luka
2 pakovanje/a persunov list
250 ml Sirće
1 kesica/e C Konzervans
250 ml ulja
Priprma preliva
Sitno iseckajte ociscen beli luk i persunov list i prelite vrelim uljem i casom sirceta.
Paprike
Paprike ispecite ali nemojte ih ljustiti, ostavite da se ocede!
Priprema
U teglu redjajte paprike i prelivajte ih, neizmenicno.
Ako do kraja nemate dosta preliva, dodajte razblazeno sirce.. Poklopite tanjiricem.
Sutradan svu tecnost iz tegle iscedite, ponovo nalite (pretakanje!!!).
Dobro zatvorite tegle i odlozite u spajz!
Napomena
Po receptu ne ide konzervans ali ja stavljam u svaku zimnicu koju pripremam radi sigurnosti!!!
Dobicete 3 tegle od 800 grama.
Sastojci
Za 3 osoba
3 kg crvene paprike
2 komad/a belog luka
2 pakovanje/a persunov list
250 ml Sirće
1 kesica/e C Konzervans
250 ml ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprma preliva
Sitno iseckajte ociscen beli luk i persunov list i prelite vrelim uljem i casom sirceta.
Paprike
Paprike ispecite ali nemojte ih ljustiti, ostavite da se ocede!
Priprema
U teglu redjajte paprike i prelivajte ih, neizmenicno.
Ako do kraja nemate dosta preliva, dodajte razblazeno sirce.. Poklopite tanjiricem.
Sutradan svu tecnost iz tegle iscedite, ponovo nalite (pretakanje!!!).
Dobro zatvorite tegle i odlozite u spajz!
Napomena
Po receptu ne ide konzervans ali ja stavljam u svaku zimnicu koju pripremam radi sigurnosti!!!
Dobicete 3 tegle od 800 grama.