Oljuštite tikvicu (ukoliko je mlada ne morate), izrendajte je i stavite u vatrostalnu posudu za pečenje. Izrendajte kupus i crni luk pa i njih dodajte u posudu. Posolite i pobiberite i izmešajte.
Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko povrća. Sipajte odozgo i malo ulja pa stavite u rernu da se peče oko desetak minuta. Nakon toga izvadite posudu pa poređajte kolutove paradajza. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Sastojci
Za 3 osoba
1 veća tikvica
1/2 manje glavice kupusa
2 cela jaja
1 čaša kisele pavlake
1-2 komada paradajza
po ukusu soli i ml. bibera
1 glavica crnog luka
2-3 kašike ulja
Priprema
Priprema:
Oljuštite tikvicu (ukoliko je mlada ne morate), izrendajte je i stavite u vatrostalnu posudu za pečenje. Izrendajte kupus i crni luk pa i njih dodajte u posudu. Posolite i pobiberite i izmešajte.
Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko povrća. Sipajte odozgo i malo ulja pa stavite u rernu da se peče oko desetak minuta. Nakon toga izvadite posudu pa poređajte kolutove paradajza. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Jelo poslužite toplo.
Tagovi