Sastojci

Za 10 osoba

domaći ananas

3 kg očišćenih tikvica

sirup

2 l vode

1 kg šećera

40 g "STEP"sok iz kesice sa ukusom ananasa

Naši proizvodi

Priprema

Priprema tikvica

Tri kilograma očišćenih tikvica iseckati na kockice. Staviti šerpu sa vodom i kada proključa blanširati tikvice jedan minut, zatim ih izvaditi i procediti.

Blanširanje u soku

Staviti da provri 2 litra vode u koje ste dodali: 1 kg šećera, 2 C limuntusa, 2 C vanilin šećera, 4 "STEPA" od ananasa, vrlo malo C vinobrana. Kada sve proključa blanširati kockice još samo jedan minut , izvaditi i vruće direktno stavljati u tegle.

Završni postupak

Vrućim sokom naliti tikvice u teglama, odmah zatvoriti , okrenuti naopako da odstoji i povuče "vakum"- nekih 20 min, okrenuti , zaviti i ostaviti da se ohladi. Koristiti za voćne salate, torte, smutije...ili po želji. PRIJATNO