Tri kilograma očišćenih tikvica iseckati na kockice. Staviti šerpu sa vodom i kada proključa blanširati tikvice jedan minut, zatim ih izvaditi i procediti.
Blanširanje u soku
Staviti da provri 2 litra vode u koje ste dodali: 1 kg šećera, 2 C limuntusa, 2 C vanilin šećera, 4 "STEPA" od ananasa, vrlo malo C vinobrana. Kada sve proključa blanširati kockice još samo jedan minut , izvaditi i vruće direktno stavljati u tegle.
Završni postupak
Vrućim sokom naliti tikvice u teglama, odmah zatvoriti , okrenuti naopako da odstoji i povuče "vakum"- nekih 20 min, okrenuti , zaviti i ostaviti da se ohladi. Koristiti za voćne salate, torte, smutije...ili po želji. PRIJATNO
Sastojci
Za 10 osoba
3 kg očišćenih tikvica
2 l vode
1 kg šećera
20 g C Limuntus
20 g Dr. Oetker Vanilin šećer
40 g "STEP"sok iz kesice sa ukusom ananasa
5 g C Vinobran
Naši proizvodi
Priprema
Priprema tikvica
Tri kilograma očišćenih tikvica iseckati na kockice. Staviti šerpu sa vodom i kada proključa blanširati tikvice jedan minut, zatim ih izvaditi i procediti.
Blanširanje u soku
Staviti da provri 2 litra vode u koje ste dodali: 1 kg šećera, 2 C limuntusa, 2 C vanilin šećera, 4 "STEPA" od ananasa, vrlo malo C vinobrana. Kada sve proključa blanširati kockice još samo jedan minut , izvaditi i vruće direktno stavljati u tegle.
Završni postupak
Vrućim sokom naliti tikvice u teglama, odmah zatvoriti , okrenuti naopako da odstoji i povuče "vakum"- nekih 20 min, okrenuti , zaviti i ostaviti da se ohladi. Koristiti za voćne salate, torte, smutije...ili po želji. PRIJATNO
Tagovi