Dobro umutite belanca sa postepenim dodavanjem šećera (najmanje 10 minuta), pa na kraju dodajte gustin i sok od limuna.
Izručite smesu u okrugli kalup za tortu obloženim pek papirom i pecite oko 20 min. na 180 stepeni a onda smanjite na 100 stepeni i pecite još najmanje 50 minuta. Ostavite da se kora ohladi u rerni pa je izvadite.
Sastojci
Za 7 osoba
5 komada belanaca
15 punih kašika šećera
1 ravna kašika C Čvrstin
1 kašičica limunovog soka
Naši proizvodi
Priprema
Kore:
Dobro umutite belanca sa postepenim dodavanjem šećera (najmanje 10 minuta), pa na kraju dodajte gustin i sok od limuna.
Izručite smesu u okrugli kalup za tortu obloženim pek papirom i pecite oko 20 min. na 180 stepeni a onda smanjite na 100 stepeni i pecite još najmanje 50 minuta. Ostavite da se kora ohladi u rerni pa je izvadite.
Tagovi