Boranija se jednostavno pasterizuje i to tako što se 5 kg mlade, zdrave boranije očisti, opere, osuši i usitni. U loncu prokuvati 5 l vode sa 50 g soli i 30 g šećera pa dodati boraniju i kuvati do 10 min. Potom poređati mahune u čiste tegle koje mogu biti i vruće te naliti sa vrućim presolcem u kome se boranija kuvala.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 10 osoba
5 kg boranije
5 l vode
50 g soli
30 g šećera
1 kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Boranija za zimu
Boranija se jednostavno pasterizuje i to tako što se 5 kg mlade, zdrave boranije očisti, opere, osuši i usitni. U loncu prokuvati 5 l vode sa 50 g soli i 30 g šećera pa dodati boraniju i kuvati do 10 min. Potom poređati mahune u čiste tegle koje mogu biti i vruće te naliti sa vrućim presolcem u kome se boranija kuvala.
Tagovi