KORA: Ugrejte rernu na 180 C. Tanko podmažite ili obložite papirom za pečenje okrugli pleh, prečnika oko 20 cm. U veću posudu za mešanje stavite: 170 gr brašna, 3 kašike stevie ili šećera, 1/4 kašičice cimeta i prstohvat soli pa dobro promešajte, zatim dodajte 1/4 šolje ulja i 2 kašike vode pa promešajte ponovo dok ne dobijte kompaktnu masu. Prebacite na pleh, ravnomerno rasporedite po dnu i utisnite prstima na pecite 12 minuta.
FIL: Isecite jabuke na tanke kriške i pomešajte, u šiniji, sa steviom ili šećerom. Pospite po ispečenoj kori.
GORNJI SLOJ: Pomešajte u posudi za mešanje: 1/2 šolje ovsenih pahuljica, 60 gr brašna, 6 kašika stevie ili šećera, 1/4 šolje ulja i prstohvat soli. Dobijenu masu ravnomreno pospite preko fila i stavite da se peče oko 50 minuta, u zavisnosti od rerne, ili dok jabuke ne postanu mekane.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
230 gr brasna
400 gr jabuka
10 supena kašika secera
1/2 solje kokosovog ulja
1/2 solje Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
1 kafena kašičica Dr. Oetker Cimet šećer
Priprema
kora
KORA: Ugrejte rernu na 180 C. Tanko podmažite ili obložite papirom za pečenje okrugli pleh, prečnika oko 20 cm. U veću posudu za mešanje stavite: 170 gr brašna, 3 kašike stevie ili šećera, 1/4 kašičice cimeta i prstohvat soli pa dobro promešajte, zatim dodajte 1/4 šolje ulja i 2 kašike vode pa promešajte ponovo dok ne dobijte kompaktnu masu. Prebacite na pleh, ravnomerno rasporedite po dnu i utisnite prstima na pecite 12 minuta.
FIL: Isecite jabuke na tanke kriške i pomešajte, u šiniji, sa steviom ili šećerom. Pospite po ispečenoj kori.
GORNJI SLOJ: Pomešajte u posudi za mešanje: 1/2 šolje ovsenih pahuljica, 60 gr brašna, 6 kašika stevie ili šećera, 1/4 šolje ulja i prstohvat soli. Dobijenu masu ravnomreno pospite preko fila i stavite da se peče oko 50 minuta, u zavisnosti od rerne, ili dok jabuke ne postanu mekane.
Tagovi