Na ulju ili masti pržite oko 5-6 min. meso seckano na manje komadiće (po potrebi dolijte vrlo malo vode) a zatim dodajte seckanu šargarepu, crni luk isečen na četvrtine (ukoliko su velike onda na osmine), promešajte pa dodajte krompir sečen na manje komade. promešajte pa dodajte papriku isečenu na komade i na kraju paradajz isečen na krupnije komade. Posolite, promešjte i uz povremenoi mešanje pržite nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Potom dodajte sok od paradajza i beli luk isečen na polovine. Pobiberite, poklopite i pržite još otprilike desetak minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
400 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
1-2 glavice crnog luka
5-6 komada paprika
2 komada paradajza
1 manja šargarepa
1 dl soka od paradajza
3 čena belog luka
2-3 komada krompira
po ukusu soli i nibera
po ukusu ulja ili masti
Priprema
Priprema:
Na ulju ili masti pržite oko 5-6 min. meso seckano na manje komadiće (po potrebi dolijte vrlo malo vode) a zatim dodajte seckanu šargarepu, crni luk isečen na četvrtine (ukoliko su velike onda na osmine), promešajte pa dodajte krompir sečen na manje komade. promešajte pa dodajte papriku isečenu na komade i na kraju paradajz isečen na krupnije komade. Posolite, promešjte i uz povremenoi mešanje pržite nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Potom dodajte sok od paradajza i beli luk isečen na polovine. Pobiberite, poklopite i pržite još otprilike desetak minuta.
Jelo poslužite toplo.
Tagovi