Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

400 gr svinjskog mesa od buta ili plećke

1-2 glavice crnog luka

5-6 komada paprika

2 komada paradajza

1 manja šargarepa

1 dl soka od paradajza

3 čena belog luka

2-3 komada krompira

po ukusu soli i nibera

po ukusu ulja ili masti

Priprema

Priprema:

Na ulju ili masti pržite oko 5-6 min. meso seckano na manje komadiće (po potrebi dolijte vrlo malo vode) a zatim dodajte seckanu šargarepu, crni luk isečen na četvrtine (ukoliko su velike onda na osmine), promešajte pa dodajte krompir sečen na manje komade. promešajte pa dodajte papriku isečenu na komade i na kraju paradajz isečen na krupnije komade. Posolite, promešjte i uz povremenoi mešanje pržite nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Potom dodajte sok od paradajza i beli luk isečen na polovine. Pobiberite, poklopite i pržite još otprilike desetak minuta.

Jelo poslužite toplo.