Umutite jaja, dodate prašaj za pecivo, so, brašno, ulje i, naravno, mladu skuvanu i iseckanu blitvu ili otopljene brikete blitve. Ukoliko vam ispadne previše gusta smesa , možete da dodate i malo kisele vode. Dodati sir po želji i sve dobro izmešati.
Smesu prelijete u pleh u koji ste već stavili pek papir, poravnate i u rernu na nekih 20 minuta na 220 stepeni.
Sastojci
Za 20 osoba
400-500 g blitve
150-200 g sira
4 komad/a jaja
2 dl ulja
1 kafena kašičica soli
300 g C Pšenični griz 500g
4-5 supena kašika Heljdino brašno
1 kesica/e C Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Pita od blitve i griza
Umutite jaja, dodate prašaj za pecivo, so, brašno, ulje i, naravno, mladu skuvanu i iseckanu blitvu ili otopljene brikete blitve. Ukoliko vam ispadne previše gusta smesa , možete da dodate i malo kisele vode. Dodati sir po želji i sve dobro izmešati.
Smesu prelijete u pleh u koji ste već stavili pek papir, poravnate i u rernu na nekih 20 minuta na 220 stepeni.
Tagovi