Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!

Sastojci

Za 12 osoba

Pečena paprika

10 kg Crvene mesnate paprike

1 l Alkoholno sirće 9 %

1 l Prokuvane i ohlađene vode

30 supena kašika Šećera

20 supena kašika Soli

2 komad/a Belog luka

4 supena kašika Peršuna

2 supena kašika C Soda bikarbona

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Paprike oprati u rastvoru soda bikarbone i vode, dobro osušiti, prerezati i očistiti od semenki, a zatim ih peći u rerni.

Paprike treba da omekšaju, nikako da budu skroz pečene kao za salatu. Nikako ne smeju biti prepečene.

Paprike procediti u đevđiru.

Priprema paprika

Pomešati sirće, vodu, so, šećer, konzervans, vinobran i peršun, i mešati dok se ne otopi. Na kraju dodati čenove belog luka.

U teglu sipati malo vode sa dodatcima pa poređati paprike, na kraju naliti vodu. Tegle prvo prekriti celofanom pa zatim poklopcem i odložiti na hladnom mestu.