Paprike oprati u rastvoru soda bikarbone i vode, dobro osušiti, prerezati i očistiti od semenki, a zatim ih peći u rerni.
Paprike treba da omekšaju, nikako da budu skroz pečene kao za salatu. Nikako ne smeju biti prepečene.
Paprike procediti u đevđiru.
Priprema paprika
Pomešati sirće, vodu, so, šećer, konzervans, vinobran i peršun, i mešati dok se ne otopi. Na kraju dodati čenove belog luka.
U teglu sipati malo vode sa dodatcima pa poređati paprike, na kraju naliti vodu. Tegle prvo prekriti celofanom pa zatim poklopcem i odložiti na hladnom mestu.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 12 osoba
10 kg Crvene mesnate paprike
1 l Alkoholno sirće 9 %
1 l Prokuvane i ohlađene vode
30 supena kašika Šećera
20 supena kašika Soli
10 g C Konzervans
6 g C Vinobran
2 komad/a Belog luka
4 supena kašika Peršuna
2 supena kašika C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Paprike oprati u rastvoru soda bikarbone i vode, dobro osušiti, prerezati i očistiti od semenki, a zatim ih peći u rerni.
Paprike treba da omekšaju, nikako da budu skroz pečene kao za salatu. Nikako ne smeju biti prepečene.
Paprike procediti u đevđiru.
Priprema paprika
Pomešati sirće, vodu, so, šećer, konzervans, vinobran i peršun, i mešati dok se ne otopi. Na kraju dodati čenove belog luka.
U teglu sipati malo vode sa dodatcima pa poređati paprike, na kraju naliti vodu. Tegle prvo prekriti celofanom pa zatim poklopcem i odložiti na hladnom mestu.
Tagovi