Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 9 osoba
Potrebno je
5 kg
Paprika
5 supena kašika
Alkoholnog sirćeta
1 Glavica
Belog luka
1 supena kašika
Morske soli
100 ml
Ulja
Po potrebi nekoliko
Celerov list
Priprema
Priprema
Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti da se cedi najmanje sat vremena.
U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.
Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 9 osoba
5 kg Paprika
5 supena kašika Alkoholnog sirćeta
1 Glavica Belog luka
1 supena kašika Morske soli
100 ml Ulja
Po potrebi nekoliko Celerov list
Priprema
Priprema
Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti da se cedi najmanje sat vremena.
U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.
Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade.
Tagovi