Komade junetine ispržiti na jačoj temperaturi sa svih strana, pa dodati na rezance isečen luk. Smanjiti jačinu ringle, dodati ostalo povrće isečeno na veće komade i nekoliko grančica peršuna i lišće celera. Naliti supom poklopiti i kuvati oko 2,5 sata. Pred kraj otklopiti šerpu da ispari tečnost.
Za sos: pomešajte malo ulja sa dve kašike brašna i vrlo kratko propržite, sokom razredite masu, dodajte višnje, nalijte supom, začinite i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu sosa.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg junetine
1 veza zeleni
1 komad/a celera
500 ml juneće supe
1 supena kašika vegete
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
2-3 supena kašika Namensko brašno
300 ml soka od višanja
200 g očišćenih višanja
2 supena kašika začina po želji
300 ml juneće supe
Priprema
Junetina u sosu od višanja
Komade junetine ispržiti na jačoj temperaturi sa svih strana, pa dodati na rezance isečen luk. Smanjiti jačinu ringle, dodati ostalo povrće isečeno na veće komade i nekoliko grančica peršuna i lišće celera. Naliti supom poklopiti i kuvati oko 2,5 sata. Pred kraj otklopiti šerpu da ispari tečnost.
Za sos: pomešajte malo ulja sa dve kašike brašna i vrlo kratko propržite, sokom razredite masu, dodajte višnje, nalijte supom, začinite i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu sosa.
Služiti sa krompir pireom ili barenim krompirom.
Tagovi