Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 5 osoba
Potrebno je
5 kg
Paradajza
2 supena kašika
So
2 supena kašika
Šećer
2 komad/a
Ljuti feferoni
1 Veza
Peršuna
Priprema
Priprema
Paradaiz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso.
2.
Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane( ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone).Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice.
3.
Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi. Pre pakovanja feferone izvaditi,ukoliko ne volite ljuto,nemojte ih stavljati.
4.
Ovu količinu mlevenog paradajza kuvam iz dva puta, zbog toga što boja ostaje lepša a kad je manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje više vitamina.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 5 osoba
5 kg Paradajza
2 supena kašika So
2 supena kašika Šećer
2 komad/a Ljuti feferoni
1 Veza Peršuna
Priprema
Priprema
Paradaiz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso.
2.
Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane( ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone).Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice.
3.
Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi. Pre pakovanja feferone izvaditi,ukoliko ne volite ljuto,nemojte ih stavljati.
4.
Ovu količinu mlevenog paradajza kuvam iz dva puta, zbog toga što boja ostaje lepša a kad je manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje više vitamina.
Tagovi