Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!

Sastojci

Za 5 osoba

Potrebno je

5 kg Paradajza

2 supena kašika So

2 supena kašika Šećer

2 komad/a Ljuti feferoni

1 Veza Peršuna

Priprema

Priprema

Paradaiz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso.

2.

Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane( ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone).Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice.

3.

Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi. Pre pakovanja feferone izvaditi,ukoliko ne volite ljuto,nemojte ih stavljati.

4.

Ovu količinu mlevenog paradajza kuvam iz dva puta, zbog toga što boja ostaje lepša a kad je manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje više vitamina.