Pomešajte ulje i kiselu vodu. Na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode, preko stavite drugu koru i nju poprskajte pa stavite sir. Kore preklopite sa jedne i druge strane ka sredini, ponovo poprskajte i stavite sir. Urolajte kore i stavite na uljem podmazan pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo prelijte svaku rolnu uljem.
Pečenje:
Pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne)oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Sastojci
Za 5 osoba
500 gr gotovih kora za pitu i gibanicu
400 gr sitnog sira
1 dl ulja
1 kisele vode
1-2 kašičice C Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Pomešajte ulje i kiselu vodu. Na radnu površinu stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode, preko stavite drugu koru i nju poprskajte pa stavite sir. Kore preklopite sa jedne i druge strane ka sredini, ponovo poprskajte i stavite sir. Urolajte kore i stavite na uljem podmazan pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo prelijte svaku rolnu uljem.
Pečenje:
Pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st. (zavisno od rerne)oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Burek poslužite vruć uz jogurt ili kiselo mleko.
Tagovi