Ispecite papriku, oljuštite je i iscepkajte na trake. Paradajz ispecite, oljuštite i krupno isecite.
U šerpu zagrejte ulje i ubacite papriku da se prži. Nakon dvadesetak minuta dodajte i paradajz i pržite dok ne ispari višak tečnosti. Pri kraju prženja posolite po ukusu i na samom kraju dodajte sirće. Potpuno čiste tegle stavite u rernu da se sterilišu i u vruće sipajte gotovu smesu. Dobro zatvorite poklopcem, ušuškajte ih i tako ostavite dok se potpuno ne ohlade. A, onda pravac u ostavu! Zimi koristite kao namaz na hleb ili pržite sa jajima ili dodajte beli luk i sirće i koristite kao salatu.
PS. Ako želite možete dodati kesicu konzervansa pre stavljanja u tegle,
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 30 osoba
5 kg paprika (crvenih, žutih)
2 kg paradajza
3 dl ulja
2 kašike sirćeta
po ukusu soli
1 kesica C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Ispecite papriku, oljuštite je i iscepkajte na trake. Paradajz ispecite, oljuštite i krupno isecite.
U šerpu zagrejte ulje i ubacite papriku da se prži. Nakon dvadesetak minuta dodajte i paradajz i pržite dok ne ispari višak tečnosti. Pri kraju prženja posolite po ukusu i na samom kraju dodajte sirće. Potpuno čiste tegle stavite u rernu da se sterilišu i u vruće sipajte gotovu smesu. Dobro zatvorite poklopcem, ušuškajte ih i tako ostavite dok se potpuno ne ohlade. A, onda pravac u ostavu! Zimi koristite kao namaz na hleb ili pržite sa jajima ili dodajte beli luk i sirće i koristite kao salatu.
PS. Ako želite možete dodati kesicu konzervansa pre stavljanja u tegle,
Tagovi