Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!

Sastojci

Za 30 osoba

Sastojci:

5 kg paprika (crvenih, žutih)

2 kg paradajza

3 dl ulja

2 kašike sirćeta

po ukusu soli

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 Ispecite papriku, oljuštite je i iscepkajte na trake. Paradajz ispecite, oljuštite i krupno isecite. 

 U šerpu zagrejte ulje i ubacite papriku da se prži. Nakon dvadesetak minuta dodajte i paradajz i pržite dok ne ispari višak tečnosti. Pri kraju prženja posolite po ukusu i na samom kraju dodajte sirće. Potpuno čiste tegle stavite u rernu da se sterilišu i u vruće sipajte gotovu smesu. Dobro zatvorite poklopcem, ušuškajte ih i tako ostavite dok se potpuno ne ohlade. A, onda pravac u ostavu! Zimi koristite kao namaz na hleb ili pržite sa jajima ili dodajte beli luk i sirće i koristite kao salatu.

PS.  Ako želite možete dodati kesicu konzervansa pre stavljanja u tegle,