Sastojci

Za 2 osoba

Fil od maka za razne kolače

225 g maka

250 g mleka

60 g putera

125 g šećera

1 prstohvat/a soli

Naši proizvodi

Priprema

Fil od maka za razne kolače

Prvo samleti mak. Ja koristim električni mlin za mlevenje kafe. Ukoliko ne kupite gotov mak.

U manju šerpicu sipati mleko, šećer i puter i staviti na ringlu da se polako zagreva,mešajte dok se šećer i puter ne otopi a mleko zagreje.

Kuvanje

U šerpicu umutiti, žicom,dva jaja i dodavati, stalno muteći žicom, zagrejano mleko u tankom mlazu, jer ne želimo da skuvamo jaja, već da dobijemo glatku masu.Kad je svo mleko sjedinjeno sa jajima, vratiti nazad u šerpu i kuvati dok se ne zgusne, treba da varjača bude prekrivena kremom i kad povučete prstom, da ostane put, onda dodati samleveni mak, sve dobro izmešati  da se sjedini obe mase i skloniti sa ringle.

Pre filovanja

Ohladiti pre nego što koristite.

Ako vam šta ostane, sipatu u teglicu i ostaviti u frižider...može da stoji u frižideru do 5 dana, zato bolje iskoristite sve prvi put...napravite kiflice, štrudle,palačinke...

Komentari

Lepo!

Odgovori

👌👌👌

Odgovori
Odgovori
Odgovori

lepo

Odgovori