

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 2 osoba
225 g maka
250 g mleka
60 g putera
125 g šećera
2 kesica/e C Vanilin šećer
1 prstohvat/a soli
Fil od maka za razne kolače
Prvo samleti mak. Ja koristim električni mlin za mlevenje kafe. Ukoliko ne kupite gotov mak.
U manju šerpicu sipati mleko, šećer i puter i staviti na ringlu da se polako zagreva,mešajte dok se šećer i puter ne otopi a mleko zagreje.
Kuvanje
U šerpicu umutiti, žicom,dva jaja i dodavati, stalno muteći žicom, zagrejano mleko u tankom mlazu, jer ne želimo da skuvamo jaja, već da dobijemo glatku masu.Kad je svo mleko sjedinjeno sa jajima, vratiti nazad u šerpu i kuvati dok se ne zgusne, treba da varjača bude prekrivena kremom i kad povučete prstom, da ostane put, onda dodati samleveni mak, sve dobro izmešati da se sjedini obe mase i skloniti sa ringle.
Pre filovanja
Ohladiti pre nego što koristite.
Ako vam šta ostane, sipatu u teglicu i ostaviti u frižider...može da stoji u frižideru do 5 dana, zato bolje iskoristite sve prvi put...napravite kiflice, štrudle,palačinke...
Komentari
snezanadj
Lepo!
bts_u_kujni
👌👌👌
brankica.makuljevic
Super!
tamarapet
Lepo
trojke
lepo