Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

1 kg tikvica

1-2 glavica seckanog crnog luka

1 komad rendane šargarepe

150 gr kuvanog integralnog pirinča

2 cel jaja

1 čaša kisele pavlake

2 čena seckanog belog luka

100 gr kačkavalja ili tvrdog sira

po ukusu soli, bibera i peršuna

Priprema

Priprema:

Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja sa pavlakom i malo peršuna i time preliti musaku.

Vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče.