Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja sa pavlakom i malo peršuna i time preliti musaku.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg tikvica
1-2 glavica seckanog crnog luka
1 komad rendane šargarepe
150 gr kuvanog integralnog pirinča
2 cel jaja
1 čaša kisele pavlake
2 čena seckanog belog luka
100 gr kačkavalja ili tvrdog sira
po ukusu soli, bibera i peršuna
Priprema
Priprema:
Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode. Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira. Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja sa pavlakom i malo peršuna i time preliti musaku.
Vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče.
Tagovi