Sastojci

Za 8 osoba

POTREBNI SASTOJCI

1/2 kg Svinjske šnicle

3 supena kašika Senf

5 supena kašika Kuvani paradajz

1 kg Krompir

2 komad/a Šargarepa

1 komad/a Crni luk

4 čen Beli luk

100 g Kačkavalj

200 ml Pavlaka za kuvanje

1 komad/a Kocka za supu

2 dl Voda

Priprema

PRIPREMA ŠNICLI

Šnicle izlupati sa tučkom za meso i posoliti ih.

Pleh u kome će se peći ,podmazati sa uljem.

Poređati šnicle u pleh i premazati ih sa senfom.

PRIPREMA ŠNICLI

Šnicle okrenuti,pa ih premazati sa kuvanim paradajzom.

PRIPREMA POVRĆA

Krompir oljuštiti i iseći na listiće.

Šargarepu oljuštiti i iseći na štapiće.

Crni i beli luk iseći na sitne komadiće.

Preko šnicli poređati krompir,zatim šargarepu i luk

PRIPREMA ZA PEČENJE

Vodu zagrejati pa dodati kocku za supu.

Kada proključa ,preliti povrće i meso u plehu.

Preh prekriti sa alu folijom.

PEČENJE

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kačkavalj izrendati i pomešati ga sa pavlakom za kuvanje.

Nakon pola sata pleh izvaditi iz rerne,skinuti foliju i preko povrća preliti pavlaku sa kačkavaljem.

Vratiti u rernu i peći još 20-30 minuta.

Jelo služiti toplo.