Za 8 osoba
1/2 kg Svinjske šnicle
3 supena kašika Senf
5 supena kašika Kuvani paradajz
1 kg Krompir
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Crni luk
4 čen Beli luk
100 g Kačkavalj
200 ml Pavlaka za kuvanje
1 komad/a Kocka za supu
2 dl Voda
PRIPREMA ŠNICLI
Šnicle izlupati sa tučkom za meso i posoliti ih.
Pleh u kome će se peći ,podmazati sa uljem.
Poređati šnicle u pleh i premazati ih sa senfom.
Šnicle okrenuti,pa ih premazati sa kuvanim paradajzom.
PRIPREMA POVRĆA
Krompir oljuštiti i iseći na listiće.
Šargarepu oljuštiti i iseći na štapiće.
Crni i beli luk iseći na sitne komadiće.
Preko šnicli poređati krompir,zatim šargarepu i luk
PRIPREMA ZA PEČENJE
Vodu zagrejati pa dodati kocku za supu.
Kada proključa ,preliti povrće i meso u plehu.
Preh prekriti sa alu folijom.
PEČENJE
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kačkavalj izrendati i pomešati ga sa pavlakom za kuvanje.
Nakon pola sata pleh izvaditi iz rerne,skinuti foliju i preko povrća preliti pavlaku sa kačkavaljem.
Vratiti u rernu i peći još 20-30 minuta.
Jelo služiti toplo.
Sastojci
Za 8 osoba
1/2 kg Svinjske šnicle
3 supena kašika Senf
5 supena kašika Kuvani paradajz
1 kg Krompir
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Crni luk
4 čen Beli luk
100 g Kačkavalj
200 ml Pavlaka za kuvanje
1 komad/a Kocka za supu
2 dl Voda
Priprema
PRIPREMA ŠNICLI
Šnicle izlupati sa tučkom za meso i posoliti ih.
Pleh u kome će se peći ,podmazati sa uljem.
Poređati šnicle u pleh i premazati ih sa senfom.
PRIPREMA ŠNICLI
Šnicle okrenuti,pa ih premazati sa kuvanim paradajzom.
PRIPREMA POVRĆA
Krompir oljuštiti i iseći na listiće.
Šargarepu oljuštiti i iseći na štapiće.
Crni i beli luk iseći na sitne komadiće.
Preko šnicli poređati krompir,zatim šargarepu i luk
PRIPREMA ZA PEČENJE
Vodu zagrejati pa dodati kocku za supu.
Kada proključa ,preliti povrće i meso u plehu.
Preh prekriti sa alu folijom.
PEČENJE
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kačkavalj izrendati i pomešati ga sa pavlakom za kuvanje.
Nakon pola sata pleh izvaditi iz rerne,skinuti foliju i preko povrća preliti pavlaku sa kačkavaljem.
Vratiti u rernu i peći još 20-30 minuta.
Jelo služiti toplo.
Tagovi