Sastojci

Za 6 osoba

Musaka

3 komad/a Plavi patlidžan

2 komad/a Luk

2 komad/a Paradajz

400 g Mleveno meso

malo So

malo Biber

malo Origano

malo Ulje

200 g Kačkavalj

Za bešamel

50 g Maslac

50 g Brašno T-400

400 ml Mleko

malo Biber

malo So

Priprema

Patlidžan

dobro operite, obrišite ubrusom i odsecite mu vrh,a zatim isecite na kolutove debljine oko 2cm (nemojte ga ljuštiti). Posolite patlidžan i ostavite oko sat vremena da odstoji. Nakon toga ocedite, obrišite ubrusom i poredjajte u nauljen pleh i pecite na 150C oko 20 minuta.

Priprema mesa

 Na ulju propržite sitno seckani crni luk, zatim dodajte meso i sve zajedno propržite. Paradajz operite i oljuštite pa sitno iseckajte i dodajte u meso. Dodajte origano, biber i so. Dinstajte sve zajedno dok ne ispari tečnost.

Bešamel

Maslac zagrejati, dodati brašno, kratko propržiti.Sklonite sa šporeta i dodajte otprilike šolju mleka uz brzo mešanje kako se ne bi stvorile grudvice..Vratite ponovo na šporet i mešajte sve vreme polako dodajući po malo mleka.Pre nego što utrošite svo mleko dodajte so, biber 

Musaka

Na dno vatrostalne posude stavite pečene kolutove patlidžana, pospite filom od mesa pa prelijte bešamel sosom. Preko bešamela izrendajte kačkavalj, zatim ponovite postupak dok imate fila. Završite sa kolutovima patlidžana preko kojih narendajte kačkavalj

Pečenje

Pecite na 200 C oko 30 minuta