dobro operite, obrišite ubrusom i odsecite mu vrh,a zatim isecite na kolutove debljine oko 2cm (nemojte ga ljuštiti). Posolite patlidžan i ostavite oko sat vremena da odstoji. Nakon toga ocedite, obrišite ubrusom i poredjajte u nauljen pleh i pecite na 150C oko 20 minuta.
Priprema mesa
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, zatim dodajte meso i sve zajedno propržite. Paradajz operite i oljuštite pa sitno iseckajte i dodajte u meso. Dodajte origano, biber i so. Dinstajte sve zajedno dok ne ispari tečnost.
Bešamel
Maslac zagrejati, dodati brašno, kratko propržiti.Sklonite sa šporeta i dodajte otprilike šolju mleka uz brzo mešanje kako se ne bi stvorile grudvice..Vratite ponovo na šporet i mešajte sve vreme polako dodajući po malo mleka.Pre nego što utrošite svo mleko dodajte so, biber
Musaka
Na dno vatrostalne posude stavite pečene kolutove patlidžana, pospite filom od mesa pa prelijte bešamel sosom. Preko bešamela izrendajte kačkavalj, zatim ponovite postupak dok imate fila. Završite sa kolutovima patlidžana preko kojih narendajte kačkavalj
Sastojci
Za 6 osoba
3 komad/a Plavi patlidžan
2 komad/a Luk
2 komad/a Paradajz
400 g Mleveno meso
malo So
malo Biber
malo Origano
malo Ulje
200 g Kačkavalj
50 g Maslac
50 g Brašno T-400
400 ml Mleko
malo Biber
malo So
Priprema
Patlidžan
dobro operite, obrišite ubrusom i odsecite mu vrh,a zatim isecite na kolutove debljine oko 2cm (nemojte ga ljuštiti). Posolite patlidžan i ostavite oko sat vremena da odstoji. Nakon toga ocedite, obrišite ubrusom i poredjajte u nauljen pleh i pecite na 150C oko 20 minuta.
Priprema mesa
Na ulju propržite sitno seckani crni luk, zatim dodajte meso i sve zajedno propržite. Paradajz operite i oljuštite pa sitno iseckajte i dodajte u meso. Dodajte origano, biber i so. Dinstajte sve zajedno dok ne ispari tečnost.
Bešamel
Maslac zagrejati, dodati brašno, kratko propržiti.Sklonite sa šporeta i dodajte otprilike šolju mleka uz brzo mešanje kako se ne bi stvorile grudvice..Vratite ponovo na šporet i mešajte sve vreme polako dodajući po malo mleka.Pre nego što utrošite svo mleko dodajte so, biber
Musaka
Na dno vatrostalne posude stavite pečene kolutove patlidžana, pospite filom od mesa pa prelijte bešamel sosom. Preko bešamela izrendajte kačkavalj, zatim ponovite postupak dok imate fila. Završite sa kolutovima patlidžana preko kojih narendajte kačkavalj
Pečenje
Pecite na 200 C oko 30 minuta
Tagovi