Istanjiti obe pločice lisnatog testa na pek papir, ispeći jednu celu koru, a drugu iseći na pravougaonike željene veličine i takođe ispeći u pleh 20x30 cm.
Fil za krempitu:
U 800 ml hladnog mleka dodati gotovu smešu za fil krempite, mutiti mikserom 3 minuta najvećom brzinom.Na ohlađenu ispečenu koru naneti umućen fil i fino poravnati, odozgo poređati pečene pravougaonike od lisnatog testa i blago pritisnuti da se zalepe za fil. Krempitu ohladiti u frižider par sati.
Dekoracija
U 120 ml hladnog mleka umutiti kesicu šlag pene, šlag uz pomoć šprica naneti na gornju koru krempite i dekorisati svežim voćem i listićima matičnjaka.
Krempitu iseći na komade, da se fil ne bi lepio za nož, nož potopite u vrućoj vodi, obrišite i secite, dobićete fin rez i poslužiti.
Sastojci
Za 12 osoba
1 komad/a lisnato testo
1 pakovanje/a Dr. Oetker Krempita fil
800 ml hladnog mleka,
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
120 ml hladnog mleka
50 g ribizle.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Istanjiti obe pločice lisnatog testa na pek papir, ispeći jednu celu koru, a drugu iseći na pravougaonike željene veličine i takođe ispeći u pleh 20x30 cm.
Fil za krempitu:
U 800 ml hladnog mleka dodati gotovu smešu za fil krempite, mutiti mikserom 3 minuta najvećom brzinom.Na ohlađenu ispečenu koru naneti umućen fil i fino poravnati, odozgo poređati pečene pravougaonike od lisnatog testa i blago pritisnuti da se zalepe za fil. Krempitu ohladiti u frižider par sati.
Dekoracija
U 120 ml hladnog mleka umutiti kesicu šlag pene, šlag uz pomoć šprica naneti na gornju koru krempite i dekorisati svežim voćem i listićima matičnjaka.
Krempitu iseći na komade, da se fil ne bi lepio za nož, nož potopite u vrućoj vodi, obrišite i secite, dobićete fin rez i poslužiti.
Tagovi