Sastojci

Za 12 osoba

Testo:

1 komad/a lisnato testo

Fil:

800 ml hladnog mleka,

Dekoracija:

120 ml hladnog mleka

50 g ribizle.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Istanjiti obe pločice lisnatog testa na pek papir, ispeći jednu celu koru, a drugu iseći na pravougaonike željene veličine i takođe ispeći u pleh 20x30 cm.

Fil za krempitu:

U 800 ml hladnog mleka dodati gotovu smešu za fil krempite, mutiti mikserom 3 minuta najvećom brzinom.Na ohlađenu ispečenu koru naneti umućen fil i fino poravnati, odozgo poređati pečene pravougaonike od lisnatog testa i blago pritisnuti da se zalepe za fil. Krempitu ohladiti u frižider par sati.

Dekoracija

U 120 ml hladnog mleka umutiti kesicu šlag pene, šlag uz pomoć šprica naneti na gornju koru krempite i dekorisati svežim voćem i listićima matičnjaka.

Krempitu iseći na komade, da se fil ne bi lepio za nož, nož potopite u vrućoj vodi, obrišite i secite, dobićete fin rez i poslužiti.