Medaljone začiniti i malo istanjiti tučkom i uvaljati u brašno. Propržiti meso sa obe strane. Posebno propržiti na trake isečenu pančetu pa dodati iseckano sitno šargarepu i crni luk. Kratko dinstati. Dodati malo vode i teleće medaljone i dinstati još dvadesetak minuta. Na kraju posuti sitno seckanim peršunom.
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Telećih medaljona
50 g Pančete
3 Kom. Crnog luka
2 Veze Peršuna
1 Kom. Šargarepe
1 Po ukusu Biber, so
1 Malo Brašna
Priprema
Priprema
Medaljone začiniti i malo istanjiti tučkom i uvaljati u brašno. Propržiti meso sa obe strane. Posebno propržiti na trake isečenu pančetu pa dodati iseckano sitno šargarepu i crni luk. Kratko dinstati. Dodati malo vode i teleće medaljone i dinstati još dvadesetak minuta. Na kraju posuti sitno seckanim peršunom.
Tagovi