Visnje oprati u rastvor vode i sode bikarbone., ocistiti od kostica, dodajte konzervans po potrebi, dobro ocediti od soka, "sabijati" u tegle gde ste na dno stavili malo konzervansa.. Ako treba na kraju dodajte malo soka.
Od gore pospite jos malo konzervansom, dobro zatvorite i "dubstati"
U vecu serpu stavite na dno kuhinjsku krpu, pordjajte tegle pa u posudu nalite hladnu vodu. Pokrite vlaznom krpom. i postepeno zagrevajte do umerene temperature oko 3h.
Posle tog vremena tegel izvadite.
Kada se prohlade ostavite u spajz!
Napomena
Ja ovakve recepte u principu ne volim gde su mere prilike , ali sam gledala i zajedno sa svekrvom pravila pa znam i da pripremim visnje za zimu na taj nacin <3
Sastojci
Za 1 osoba
/ / Višnje
1 pakovanje/a C Soda bikarbona
/ pakovanje/a C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Visnje oprati u rastvor vode i sode bikarbone., ocistiti od kostica, dodajte konzervans po potrebi, dobro ocediti od soka, "sabijati" u tegle gde ste na dno stavili malo konzervansa.. Ako treba na kraju dodajte malo soka.
Od gore pospite jos malo konzervansom, dobro zatvorite i "dubstati"
U vecu serpu stavite na dno kuhinjsku krpu, pordjajte tegle pa u posudu nalite hladnu vodu. Pokrite vlaznom krpom. i postepeno zagrevajte do umerene temperature oko 3h.
Posle tog vremena tegel izvadite.
Kada se prohlade ostavite u spajz!
Napomena
Ja ovakve recepte u principu ne volim gde su mere prilike , ali sam gledala i zajedno sa svekrvom pravila pa znam i da pripremim visnje za zimu na taj nacin <3