Sastojci

Za 1 osoba

Viisnje

/ / Višnje

1 pakovanje/a C Soda bikarbona

/ pakovanje/a C Konzervans

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Visnje oprati u rastvor vode i sode bikarbone., ocistiti od kostica, dodajte konzervans po potrebi, dobro ocediti od soka, "sabijati" u tegle gde ste na dno stavili malo konzervansa.. Ako treba na kraju dodajte malo soka.

Od gore pospite jos malo konzervansom, dobro zatvorite i "dubstati"

U vecu serpu stavite na dno kuhinjsku krpu, pordjajte tegle pa u posudu nalite hladnu vodu. Pokrite vlaznom krpom. i postepeno zagrevajte do umerene temperature oko 3h.

Posle tog vremena tegel izvadite.

Kada se prohlade ostavite u spajz!

Napomena

Ja ovakve recepte u principu ne volim gde su mere prilike , ali sam gledala i zajedno sa svekrvom pravila pa znam i da pripremim visnje za zimu na taj nacin <3