Za 15 osoba
5 kg šipak
2 kg šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
po pottebi voda
Priprema:
Šipak(šipurak) oštrim nožem očistiti(odseći crni deo)i dobro oprati.
Staviti u lonac,naliti vodom i kuvati.
Kada je skuvan,samleti na mašini za meso uz dodavanje vode u kojoj se kuvao kako ne bi bio isuviše gust.
Procediti dva puta kroz ređu cediljku i jednom kroz gušću cediljku.
Smesu staviti u lonac,dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer i kuvati na umerenoj vatri oko dva sata.
Povremeno promešati.
Gotov džem skloniti sa vatre,sipati u dobro oprane i sterilisane tegle i zatvoriti poklopcem.
.Okrenuti ih da stoje na poklopcu dok se džem ne ohladi,a zatim vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Savet:Dužina kuvanja zavisi od toga koju gustinu džema želite.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 15 osoba
5 kg šipak
2 kg šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
po pottebi voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Šipak(šipurak) oštrim nožem očistiti(odseći crni deo)i dobro oprati.
Staviti u lonac,naliti vodom i kuvati.
Kada je skuvan,samleti na mašini za meso uz dodavanje vode u kojoj se kuvao kako ne bi bio isuviše gust.
Procediti dva puta kroz ređu cediljku i jednom kroz gušću cediljku.
Smesu staviti u lonac,dodati šećer,Dr.Oetker vanilin šećer i kuvati na umerenoj vatri oko dva sata.
Povremeno promešati.
Gotov džem skloniti sa vatre,sipati u dobro oprane i sterilisane tegle i zatvoriti poklopcem.
.Okrenuti ih da stoje na poklopcu dok se džem ne ohladi,a zatim vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Savet:Dužina kuvanja zavisi od toga koju gustinu džema želite.
Prijatno!
Tagovi