U šerpi izmešajte brašno, kakao, gustin i šećer pa lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje pa dodajte margarin i kuvajte još malo dok se ne rastopi.
Na radnoj površini raširite veći komad providne folije, pa počnite da ređate keks.
Poređajte četiri reda po tri keksa, pa premažite skuvanim kremom.
Lagano razmažite špatulom po keksu. Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.
Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola i malo višnje iz slatka (nije obavezno).
Keks namažite filom pa preklopite još jednim redom keksa i ponovo namažite filom (ostavite malo krema kako biste premazali gotovu piramidu.
Zatim uhvatite foliju i jednu stranu podignite, tako da se keks nasloni na banane.
Isto uradite i sa drugom stranom. Ovoga puta morate da pridržavate već podignutu stranu, da se ne bi raspalo.
Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana. Prebacite na dugačku tacnu, pričvrstite i bočnu stranu folije, pa ostavite u frižider da se dobro stegne.
Pažljivo uklonite foliju, pa je premažite sa malo preostalog fila. Dekorišite po želji.
Hlađenje i služenje:
Kada se piramida potpuno stegne, secite je i poslužite.
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr četvrtastog keksa
8 dl mleka
2 kašike brašna
3 kašike C Čvrstin
1 šolja šećera
1 kesica C Vanilin šećer
1 kašika margarina
2 kašike C Kakao prah
2 komada banane
po želji višanja iz slatka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U šerpi izmešajte brašno, kakao, gustin i šećer pa lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje pa dodajte margarin i kuvajte još malo dok se ne rastopi.
Na radnoj površini raširite veći komad providne folije, pa počnite da ređate keks.
Poređajte četiri reda po tri keksa, pa premažite skuvanim kremom.
Lagano razmažite špatulom po keksu. Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.
Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola i malo višnje iz slatka (nije obavezno).
Keks namažite filom pa preklopite još jednim redom keksa i ponovo namažite filom (ostavite malo krema kako biste premazali gotovu piramidu.
Zatim uhvatite foliju i jednu stranu podignite, tako da se keks nasloni na banane.
Isto uradite i sa drugom stranom. Ovoga puta morate da pridržavate već podignutu stranu, da se ne bi raspalo.
Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana. Prebacite na dugačku tacnu, pričvrstite i bočnu stranu folije, pa ostavite u frižider da se dobro stegne.
Pažljivo uklonite foliju, pa je premažite sa malo preostalog fila. Dekorišite po želji.
Hlađenje i služenje:
Kada se piramida potpuno stegne, secite je i poslužite.
Tagovi