Grožđe operite, podelite u male grozdiće od po par zrna i složite u tegle. Skuvajte sirup od vode, šećera i meda, a pred kraj dodajte vanilin šećer, pa prelijte preko grožđa. Tegle zatvorite, stavite u posudu s vodom i kuvajte na pari desetak minuta a potom ih sklonite s vatre i ostavite da se postepeno hlade.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg grožđa ( hamburg ili belo stono )
1 l vode
300 g šećera
100 g meda
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Grožđe operite, podelite u male grozdiće od po par zrna i složite u tegle. Skuvajte sirup od vode, šećera i meda, a pred kraj dodajte vanilin šećer, pa prelijte preko grožđa. Tegle zatvorite, stavite u posudu s vodom i kuvajte na pari desetak minuta a potom ih sklonite s vatre i ostavite da se postepeno hlade.