Potopite želatin u hladnoj vodi. Pomešajte glukozu, šećer i vodu i stavite na ringlu pa sačekajte da provri. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko sa vanilin šećerom. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići vazduha nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni.
Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte.
Za efekat mermera, koristite više različitih boja za hranu.
Sastojci
Za 1 osoba
120 ml vode
300 g šećera
300 g glukoze
2 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1 komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
1 komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - plava
150 g crne čokolade
150 g bele čokolade
200 g kondezovanog mleka
3 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 ml vode
Naši proizvodi
Priprema
Glazura za torte i kolače
Potopite želatin u hladnoj vodi. Pomešajte glukozu, šećer i vodu i stavite na ringlu pa sačekajte da provri. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko sa vanilin šećerom. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići vazduha nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni.
Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte.
Za efekat mermera, koristite više različitih boja za hranu.
Tagovi