Sastojci

Za 6 osoba

Musaka

1 kg svinjskog mlevenog

1 veca crni uk

/ malo maslinovo ulje

/ malo soli

/ malo mlevenog bibera

/ cen Beli luk

700 g plavog patlidzana

700 g Tikvice

1 komad/a belance

/ l Kisela voda

Priprema

Meso

1 vecu glavicu crnog luka iseckajte sitno i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte 1 kgr svinjskog mlevenog mesa i zacinite (neko stavlja i beli luk-ja ne!) Dinstajte dok meso ne dobije lepu braon boju.

Povrce

Tikvice i patlidzan isecite na trake. Patlidzan posolite da pusti vodu i gorcinu. Izgrilujte tikvice i patlidzan.

Postupakpravljenja musake

U pleh stavite pek papir i neizmenicno redjajte povrce i meso. Na kraju zalite kiselom vodom i umucenim belancetom.

Pecenje

Pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Slizenje

Sluzite uz salatu od sargarepe zacinjenu dozvoljenim uljem, himalajskom solju i limunopvim sokom.

Uzivajte uz Mirin predlog