1 vecu glavicu crnog luka iseckajte sitno i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte 1 kgr svinjskog mlevenog mesa i zacinite (neko stavlja i beli luk-ja ne!) Dinstajte dok meso ne dobije lepu braon boju.
Povrce
Tikvice i patlidzan isecite na trake. Patlidzan posolite da pusti vodu i gorcinu. Izgrilujte tikvice i patlidzan.
Postupakpravljenja musake
U pleh stavite pek papir i neizmenicno redjajte povrce i meso. Na kraju zalite kiselom vodom i umucenim belancetom.
Pecenje
Pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.
Slizenje
Sluzite uz salatu od sargarepe zacinjenu dozvoljenim uljem, himalajskom solju i limunopvim sokom.
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg svinjskog mlevenog
1 veca crni uk
/ malo maslinovo ulje
/ malo soli
/ malo mlevenog bibera
/ cen Beli luk
700 g plavog patlidzana
700 g Tikvice
1 komad/a belance
/ l Kisela voda
Priprema
Meso
1 vecu glavicu crnog luka iseckajte sitno i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte 1 kgr svinjskog mlevenog mesa i zacinite (neko stavlja i beli luk-ja ne!) Dinstajte dok meso ne dobije lepu braon boju.
Povrce
Tikvice i patlidzan isecite na trake. Patlidzan posolite da pusti vodu i gorcinu. Izgrilujte tikvice i patlidzan.
Postupakpravljenja musake
U pleh stavite pek papir i neizmenicno redjajte povrce i meso. Na kraju zalite kiselom vodom i umucenim belancetom.
Pecenje
Pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.
Slizenje
Sluzite uz salatu od sargarepe zacinjenu dozvoljenim uljem, himalajskom solju i limunopvim sokom.
Uzivajte uz Mirin predlog