Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 24 osoba
Potrebno je
10 Kg
Paprika
3 Kg
Patlidžana
1/2 l
Ulja
100 g
Soli
2 Kašike
Šećera
1 dl
Sirćeta
1 Glavica
Belog luka
Priprema
Priprema
Paprike i patlidžan ispeći. Kada se prohladi, oljuštiti i ocediti. Samleti posebno papriku, posebno patlidžan. Ulje zagrejati, pa sipati mlevenu papriku. Pržiti ajvar oko sat vremena ili dok se ne zgusne. Dužina upržavanja ajvara zavisi od veličine šerpe i veličine sporeta. Dodati patlidzan, izgnječen beli luk, so, šećer. Kuvati ga jos oko pola sata, pa dodati sirće. Izmešati dobro. Ajvar je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Sipati u suve i zagrejane tegle. Nije potrebno stavljati konzervans.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 24 osoba
10 Kg Paprika
3 Kg Patlidžana
1/2 l Ulja
100 g Soli
2 Kašike Šećera
1 dl Sirćeta
1 Glavica Belog luka
Priprema
Priprema
Paprike i patlidžan ispeći. Kada se prohladi, oljuštiti i ocediti. Samleti posebno papriku, posebno patlidžan. Ulje zagrejati, pa sipati mlevenu papriku. Pržiti ajvar oko sat vremena ili dok se ne zgusne. Dužina upržavanja ajvara zavisi od veličine šerpe i veličine sporeta. Dodati patlidzan, izgnječen beli luk, so, šećer. Kuvati ga jos oko pola sata, pa dodati sirće. Izmešati dobro. Ajvar je gotov kada se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Sipati u suve i zagrejane tegle. Nije potrebno stavljati konzervans.
Tagovi