Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 4 osoba
Džem od aronija
600 g
aronija
200 g
šećera
1
sok od pomorandže
pola
soka i kore limuna
2 dl
vode
20 g
čokolade
Priprema
Priprema džema
Očistiti bobice od peteljki . Na blenderu izmiksati aroniju sa malo vode. Izmiiksati aroniju dodati ostatakvode, šećer i sok od pomorandže. Kuvati na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje. Pri kraju dodati čokoladu , sok i rendanu koru od pola limuna. Kuvati dok se limun ne sjedini sa ostalom masom. Džem je gotov kad se kašikom prevuče kroz šerpu i ostaje trag. Gotov i vruć džem sipajte u zagrejane tegle.Nemojte zatvarati većih odložite u zagrejanu rernu kako bi se uhvatila lepa korica.Nakon toga dobro ih zatvorite i ostavite da se ohlade.
Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!
Sastojci
Za 4 osoba
600 g aronija
200 g šećera
1 sok od pomorandže
pola soka i kore limuna
2 dl vode
20 g čokolade
Priprema
Priprema džema
Očistiti bobice od peteljki . Na blenderu izmiksati aroniju sa malo vode. Izmiiksati aroniju dodati ostatakvode, šećer i sok od pomorandže. Kuvati na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje. Pri kraju dodati čokoladu , sok i rendanu koru od pola limuna. Kuvati dok se limun ne sjedini sa ostalom masom. Džem je gotov kad se kašikom prevuče kroz šerpu i ostaje trag. Gotov i vruć džem sipajte u zagrejane tegle.Nemojte zatvarati većih odložite u zagrejanu rernu kako bi se uhvatila lepa korica.Nakon toga dobro ih zatvorite i ostavite da se ohlade.
Tagovi