Recept za nagradni konkurs: Ukusa riznica, savršena zimnica!

Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno

1,6 kg paradajza

1 kg crvenih paprika

1-3 komad/a cili papricice

2 glavice luka

6 supena kašika maslinovog ulja

5 prstohvat/a krupne soli

5 prstohvat/a suvih zacina (oeigano, bosiljak, ruzmarin)

7 cena belog luka

Priprema

1

Upalite rernu na 220°C.

2

U dublji pleh slozite prepolovljen paradajz, ociscene i izrezane paprike i cetvrtine ociscenog luka. Pospite krupnom soli i zacinima pa pospite uljem. Stavite u rernu i pecite dok povrce ne postanr malo nagorelo.

3

Izvadite iz pecnice, stavite u posudu i usitnite stapnim mikserom. U posudi za kuvanje przite seckani beli luk na maslinovom ulju. Kad zamirise dodajte blendirano povrce.

4

Dodajte sol. Kuvajte na laganoj vatru uz medanje 1 sat. Vruce sipajte u tegle.