Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 6 osoba

Kora I

6 komad/a Jaja

6 supena kašika Šećer

6 supena kašika Mleveni orasi

2 supena kašika Brašno

80 g Čokolada za kuvanje

Kora II

6 komad/a Belanca

200 g Šećer

150 g Seckani orasi

75 g Suvo grožđe

3 supena kašika Brašno

2 supena kašika Ulje

Krema

6 komad/a Žumanca

2 komad/a Jaja

8 supena kašika Šećer

100 g Čokolada za kuvanje

200 g Margarin

Glazura

100 g Čokolada za kuvanje

100 g Margarin

Još

malo Seckani orasi

Naši proizvodi

Priprema

Priprema i postupak

Za koru I ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, dodati žumanca. Suve sastojke pomešati i polako dodati te ručno špatulom izmešati. Peći u okruglom kalupu 26 na 180-200 stepeni. Hladnu koru podeliti na dve kore.

Za koru II ulupati belanca sa šećerom, dodati seckane orase, suvo grožđe, brašno i na kraju ulje. Ručno sjedniti sastojke. Ispeći u istom plehu i ostaviti da se ohladi.

Krema se kuva na pari. Sve navedene sastojke kuvati u posudi na pari i u hladnu kremu dodati umućen margarin.

Filovati: kora i pa krema, kora II pa krema, kora I. Od gore namazati malo krema i okolo. Gore glazura i seckani orasi za ukras.