Za koru I ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, dodati žumanca. Suve sastojke pomešati i polako dodati te ručno špatulom izmešati. Peći u okruglom kalupu 26 na 180-200 stepeni. Hladnu koru podeliti na dve kore.
Za koru II ulupati belanca sa šećerom, dodati seckane orase, suvo grožđe, brašno i na kraju ulje. Ručno sjedniti sastojke. Ispeći u istom plehu i ostaviti da se ohladi.
Krema se kuva na pari. Sve navedene sastojke kuvati u posudi na pari i u hladnu kremu dodati umućen margarin.
Filovati: kora i pa krema, kora II pa krema, kora I. Od gore namazati malo krema i okolo. Gore glazura i seckani orasi za ukras.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
6 komad/a Jaja
6 supena kašika Šećer
6 supena kašika Mleveni orasi
2 supena kašika Brašno
80 g Čokolada za kuvanje
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
6 komad/a Belanca
200 g Šećer
150 g Seckani orasi
75 g Suvo grožđe
3 supena kašika Brašno
2 supena kašika Ulje
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
6 komad/a Žumanca
2 komad/a Jaja
8 supena kašika Šećer
100 g Čokolada za kuvanje
200 g Margarin
100 g Čokolada za kuvanje
100 g Margarin
malo Seckani orasi
Naši proizvodi
Priprema
Priprema i postupak
Za koru I ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, dodati žumanca. Suve sastojke pomešati i polako dodati te ručno špatulom izmešati. Peći u okruglom kalupu 26 na 180-200 stepeni. Hladnu koru podeliti na dve kore.
Za koru II ulupati belanca sa šećerom, dodati seckane orase, suvo grožđe, brašno i na kraju ulje. Ručno sjedniti sastojke. Ispeći u istom plehu i ostaviti da se ohladi.
Krema se kuva na pari. Sve navedene sastojke kuvati u posudi na pari i u hladnu kremu dodati umućen margarin.
Filovati: kora i pa krema, kora II pa krema, kora I. Od gore namazati malo krema i okolo. Gore glazura i seckani orasi za ukras.
Tagovi