Na dno posude za pecenje stavila sam pek papir, ako nemate moze da se premaze sa malo maslinovog ulja.U ciniju sam sipala 1 deci maslinovog ulja, kasicicu morske soli, pola kasicice mlevenog bibera, malo iseckanog djumbira (trebalo bi u prahu!), beli luk u prahu (odprilike 2-3 cena), a ako imate mozete dodati ruzmatin-nekoliko grancica. U to sam uvaljala pilece meso (batake, podbatke i belo meso od jednog pileta)Poredjala sam na pek papir.
Povrce sam oprala u rastvor vode i sode bikarbone. Jedan veci limun sam dobro oprala, isekla na kriske i stavila izmedju mesa.
Povrce
Tikvice sam ocistila i isekla na cetvrtine. Poredjala izmedju mesa. Prelila ostatkm marinade.
Izmedju mesa i
tikvica dodala sam pazljivo 1 deci belog vina (strucnjaci kazu da za kuvanje u HI moze belo vino!!!).
Pecenje
Pekla sam 40 minuta na 200 stepeni pokriveno, a zatim odkrila da se zapece.
Sastojci
Za 4 osoba
1 dl Maslinovo ulje
1 kafena kašičica morska so
1/2 kafena kašičica bibera
/ malo djumbira
2 cena Beli luk
2 komad/a ruzmarin
3 komad/a Tikvice
1 komad/a Limun
1 dl Belo vino
1 kesica/e C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mesa
Na dno posude za pecenje stavila sam pek papir, ako nemate moze da se premaze sa malo maslinovog ulja.U ciniju sam sipala 1 deci maslinovog ulja, kasicicu morske soli, pola kasicice mlevenog bibera, malo iseckanog djumbira (trebalo bi u prahu!), beli luk u prahu (odprilike 2-3 cena), a ako imate mozete dodati ruzmatin-nekoliko grancica. U to sam uvaljala pilece meso (batake, podbatke i belo meso od jednog pileta)Poredjala sam na pek papir.
Povrce sam oprala u rastvor vode i sode bikarbone. Jedan veci limun sam dobro oprala, isekla na kriske i stavila izmedju mesa.
Povrce
Tikvice sam ocistila i isekla na cetvrtine. Poredjala izmedju mesa. Prelila ostatkm marinade.
Izmedju mesa i
tikvica dodala sam pazljivo 1 deci belog vina (strucnjaci kazu da za kuvanje u HI moze belo vino!!!).
Pecenje
Pekla sam 40 minuta na 200 stepeni pokriveno, a zatim odkrila da se zapece.
Posluzila sam uz celer salatu!
Uzivajte uz Mirin recept ;-)