Sastojci

Za 4 osoba

Priprema marinade

1 dl Maslinovo ulje

1 kafena kašičica morska so

1/2 kafena kašičica bibera

/ malo djumbira

2 cena Beli luk

2 komad/a ruzmarin

3 komad/a Tikvice

1 komad/a Limun

1 dl Belo vino

Naši proizvodi

Priprema

Priprema mesa

Na dno posude za pecenje stavila sam pek papir, ako nemate moze da se premaze sa malo maslinovog ulja.U ciniju sam sipala 1 deci maslinovog ulja, kasicicu morske soli, pola kasicice mlevenog bibera, malo iseckanog djumbira (trebalo bi u prahu!), beli luk u prahu (odprilike 2-3 cena), a ako imate mozete dodati ruzmatin-nekoliko grancica. U to sam uvaljala pilece meso (batake, podbatke i belo meso od jednog pileta)Poredjala sam na pek papir.

Povrce sam oprala u rastvor vode i sode bikarbone. Jedan veci limun sam dobro oprala, isekla na kriske i stavila izmedju mesa.

Povrce

Tikvice sam ocistila i isekla na cetvrtine. Poredjala izmedju mesa. Prelila ostatkm marinade.

Izmedju mesa i

tikvica dodala sam pazljivo 1 deci belog vina (strucnjaci kazu da za kuvanje u HI moze belo vino!!!).

Pecenje

Pekla sam 40 minuta na 200 stepeni pokriveno, a zatim odkrila da se zapece.

Posluzila sam uz celer salatu!

Uzivajte uz Mirin recept ;-)