U vanglu za mešenje stavite brašno, so, šećer, 2 kašike ulja i suvi kvasac pa uz postepeno dolivanje vode zamesite mekše testo. Pokrijte ga i ostavite da se udvostruči.
Nadošlo testo lagano premesite i rukama rastanjite u uljem podmazanu tepsiju. Ostavite da još neki minut odmara pa ga premažite kašikom ulja i kašikom vode odozgo.
Pecite na 200-220 st. oko 35-40 min. (zavisno od rerne).
Pečenu pogaču poprskajte vodom i uvijte u krpu da se ohladi pa je lomite rukama i poslužite.
Sastojci
Za 9 osoba
oko 500 gr brašna
1 kesica C Suvi kvasac 10g
po potrebi mlake vode
3-4 kašike ulja
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Naši proizvodi
Priprema
testa:
U vanglu za mešenje stavite brašno, so, šećer, 2 kašike ulja i suvi kvasac pa uz postepeno dolivanje vode zamesite mekše testo. Pokrijte ga i ostavite da se udvostruči.
Nadošlo testo lagano premesite i rukama rastanjite u uljem podmazanu tepsiju. Ostavite da još neki minut odmara pa ga premažite kašikom ulja i kašikom vode odozgo.
Pecite na 200-220 st. oko 35-40 min. (zavisno od rerne).
Pečenu pogaču poprskajte vodom i uvijte u krpu da se ohladi pa je lomite rukama i poslužite.
Tagovi