Sastojci

Za 8 osoba

Priprema

2 Šolja Brašno T-400

1 kg Rendane jabuke

2 Šolja Šećer

125 g Maslac/Margarin

Naši proizvodi

Priprema

Priprema sastojaka

Jabuke očistiti i narendati.

Dodati šolju vode, pola šolje šećera, vanilin šećer i cimet.

( U zavisnosti od jabuka se dodaje voda. Ako su sočnije, manje vode, ako su suve više)

U posudu dobro izmešati griz, brašno, prašak za pecivo i šećer

Priprema

Posudu premazati maslacem/margarinom.

Sipati 2 šolje pripremljenih suvih sastojaka i ravnomerno rasporediti po posudi, pa dodati 1/2 jabuka.

Preko prvog sloja dodati 1,5 šolje pa potom drugu polovinu jabuka.

Ostatak suve mešavine posuti po vrhu pa maslac/margarin iseći na tanke listiće i rasporediti po vrhu.

Peći na 200 stepeni oko 50ak minuta.

Preporuka je koristiti maslac jer je ukusniji a ukoliko želite da spremite posnu, koristiti posni margarin.