Za 8 osoba
2 Šolja Brašno T-400
2 Šolja C Pšenični griz 250g
1 pakovanje/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 pakovanje/a Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kg Rendane jabuke
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 Šolja Šećer
125 g Maslac/Margarin
Priprema sastojaka
Jabuke očistiti i narendati.
Dodati šolju vode, pola šolje šećera, vanilin šećer i cimet.
( U zavisnosti od jabuka se dodaje voda. Ako su sočnije, manje vode, ako su suve više)
U posudu dobro izmešati griz, brašno, prašak za pecivo i šećer
Priprema
Posudu premazati maslacem/margarinom.
Sipati 2 šolje pripremljenih suvih sastojaka i ravnomerno rasporediti po posudi, pa dodati 1/2 jabuka.
Preko prvog sloja dodati 1,5 šolje pa potom drugu polovinu jabuka.
Ostatak suve mešavine posuti po vrhu pa maslac/margarin iseći na tanke listiće i rasporediti po vrhu.
Peći na 200 stepeni oko 50ak minuta.
Preporuka je koristiti maslac jer je ukusniji a ukoliko želite da spremite posnu, koristiti posni margarin.
Sastojci
Za 8 osoba
2 Šolja Brašno T-400
2 Šolja C Pšenični griz 250g
1 pakovanje/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 pakovanje/a Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kg Rendane jabuke
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 Šolja Šećer
125 g Maslac/Margarin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema sastojaka
Jabuke očistiti i narendati.
Dodati šolju vode, pola šolje šećera, vanilin šećer i cimet.
( U zavisnosti od jabuka se dodaje voda. Ako su sočnije, manje vode, ako su suve više)
U posudu dobro izmešati griz, brašno, prašak za pecivo i šećer
Priprema
Posudu premazati maslacem/margarinom.
Sipati 2 šolje pripremljenih suvih sastojaka i ravnomerno rasporediti po posudi, pa dodati 1/2 jabuka.
Preko prvog sloja dodati 1,5 šolje pa potom drugu polovinu jabuka.
Ostatak suve mešavine posuti po vrhu pa maslac/margarin iseći na tanke listiće i rasporediti po vrhu.
Peći na 200 stepeni oko 50ak minuta.
Preporuka je koristiti maslac jer je ukusniji a ukoliko želite da spremite posnu, koristiti posni margarin.
Tagovi