Za 20 osoba
300 g Mleveni keks
300 g Kuvani krompir
125 g Margarin
100 g Čokolada
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Aroma rum
200 g C Šećer u prahu 250g
1 supena kašika C Kakao prah
150 g Čokolada
50 g Margarin
1 supena kašika Ulje
PRIPREMA SMESE ZA ŠTANGLICE
Krompir skuvati i izpasirati.
Dodati mleveni keks,vanilin šećer,aromu ruma,kakao i dobro promešati.
Zatim dodati šećer,istopljenu čokoladu i margarin.
Dobro promešati da se dobije glatka,ujednačena smesa.
Od dobijene smese formirati na tacni duguljaste tanke rolate.
Rolate staviti u frižider da se stegnu.
PRIPREMA GLAZURE
Na tihoj vatri istopiti margarin i čokoladu i mešati da se sjedine.
Dodati ulje da bi glazura imala sjaj.
PRIPREMA ŠTANGLICA
Rolate iseći na štanglice i svaku umočiti u pripremljenu glazuru od čokolade.
Štanglice stavljati na tacnu,da se glazura osuši i stegne.
Štanglice držati i frižideru do služenja.
Sastojci
Za 20 osoba
300 g Mleveni keks
300 g Kuvani krompir
125 g Margarin
100 g Čokolada
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Aroma rum
200 g C Šećer u prahu 250g
1 supena kašika C Kakao prah
150 g Čokolada
50 g Margarin
1 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA SMESE ZA ŠTANGLICE
Krompir skuvati i izpasirati.
Dodati mleveni keks,vanilin šećer,aromu ruma,kakao i dobro promešati.
Zatim dodati šećer,istopljenu čokoladu i margarin.
Dobro promešati da se dobije glatka,ujednačena smesa.
Od dobijene smese formirati na tacni duguljaste tanke rolate.
Rolate staviti u frižider da se stegnu.
PRIPREMA GLAZURE
Na tihoj vatri istopiti margarin i čokoladu i mešati da se sjedine.
Dodati ulje da bi glazura imala sjaj.
PRIPREMA ŠTANGLICA
Rolate iseći na štanglice i svaku umočiti u pripremljenu glazuru od čokolade.
Štanglice stavljati na tacnu,da se glazura osuši i stegne.
Štanglice držati i frižideru do služenja.
Tagovi