Sastojci

Za 8 osoba

Baba ganus

4 komad/a plavi patlidzan

/ malo Maslinovo ulje

/ komad/a Limun

3 cena beli uk

/ malo tahini

1 pakovanje/a pavlaka

/ malo Tahini

/ malo persunovo lisce

Naši proizvodi

Priprema

Priprema plavog patlidzana

Patlidzan oprati u rastvor vde i sode bikarbone. Osusiti i staviti u rernu da seispece.

Postupak pravljenja je jako jednostavan: stavite dva tri plava paradajza u rernu. Pre toga ih možete izbušiti i čak staviti u foliju

Kada se patlidžan ispeče, ostavite ga da se ohladi i da pusti vodu. Nakon toga kašikom odvojite meso od kore. Onaj deo sa semenkama ostavite po strani.

Priprema namaza

U meso od patlidžana dodate beli luk luk, maslinovo ulje, so, limunov sok, malo tahinija. Sve sameljete u blenderu ili ručno. I baba ganuš je gotov.

Napomena

Ako budete hteli da dodate malo kiselog mleka, preporučujem onaj masniji i gust u tipu grčkog jogurta, jer je nekako kremastiji, ili pavlaku. Međutim, ako dodajete mlečno, onda ga možete jesti samo za doručak ukoliko ste u restrikciji. Bez mlečnog može da poslući i za ručak uz neko jelo.!!!

Prijatno :-)