Patlidzan oprati u rastvor vde i sode bikarbone. Osusiti i staviti u rernu da seispece.
Postupak pravljenja je jako jednostavan: stavite dva tri plava paradajza u rernu. Pre toga ih možete izbušiti i čak staviti u foliju
Kada se patlidžan ispeče, ostavite ga da se ohladi i da pusti vodu. Nakon toga kašikom odvojite meso od kore. Onaj deo sa semenkama ostavite po strani.
Priprema namaza
U meso od patlidžana dodate beli luk luk, maslinovo ulje, so, limunov sok, malo tahinija. Sve sameljete u blenderu ili ručno. I baba ganuš je gotov.
Napomena
Ako budete hteli da dodate malo kiselog mleka, preporučujem onaj masniji i gust u tipu grčkog jogurta, jer je nekako kremastiji, ili pavlaku. Međutim, ako dodajete mlečno, onda ga možete jesti samo za doručak ukoliko ste u restrikciji. Bez mlečnog može da poslući i za ručak uz neko jelo.!!!
Sastojci
Za 8 osoba
4 komad/a plavi patlidzan
/ malo Maslinovo ulje
/ komad/a Limun
3 cena beli uk
/ malo tahini
1 pakovanje/a pavlaka
/ malo Tahini
/ malo persunovo lisce
1 kesica/e C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema plavog patlidzana
Patlidzan oprati u rastvor vde i sode bikarbone. Osusiti i staviti u rernu da seispece.
Postupak pravljenja je jako jednostavan: stavite dva tri plava paradajza u rernu. Pre toga ih možete izbušiti i čak staviti u foliju
Kada se patlidžan ispeče, ostavite ga da se ohladi i da pusti vodu. Nakon toga kašikom odvojite meso od kore. Onaj deo sa semenkama ostavite po strani.
Priprema namaza
U meso od patlidžana dodate beli luk luk, maslinovo ulje, so, limunov sok, malo tahinija. Sve sameljete u blenderu ili ručno. I baba ganuš je gotov.
Napomena
Ako budete hteli da dodate malo kiselog mleka, preporučujem onaj masniji i gust u tipu grčkog jogurta, jer je nekako kremastiji, ili pavlaku. Međutim, ako dodajete mlečno, onda ga možete jesti samo za doručak ukoliko ste u restrikciji. Bez mlečnog može da poslući i za ručak uz neko jelo.!!!
Prijatno :-)