Skuvati rezance u slanoj vodi u kojoj ste dodali jednu grudvu masti. Kuvajte oko 15 minuta.Procedite vodu, isperite rezance sa malo mlake vode, premestite u drugu serpu i prelite vrelim uljem.
Priprema maka
U mleko dodajte secer, mleveni mak i kuvajte 10 minuta.(mleka treba da bude toliko da prekrije mak i secer)
Sastojci
Za 2 osoba
250 g rezanaca
/ malo svinjske masti
1/8 l ulja
1/8 l mleka
1/8 l mlevenog maka
Priprema
Priprema
Skuvati rezance u slanoj vodi u kojoj ste dodali jednu grudvu masti. Kuvajte oko 15 minuta.Procedite vodu, isperite rezance sa malo mlake vode, premestite u drugu serpu i prelite vrelim uljem.
Priprema maka
U mleko dodajte secer, mleveni mak i kuvajte 10 minuta.(mleka treba da bude toliko da prekrije mak i secer)
Serviranje
Sjedinite rezance I mak
.Uzivajte uz Mirin recept ;-)