Izmeđšajte jaja, sir, kiselu pavlaku, pecivo i ulje.
Ređajte kore u uljem podmazanu tepsiju, malo ih zgužvajte ukoliko je tepsija manja i na svaku koru stavljajte po malo nadeva, Odozgo takođe premažite pitu sa malo nadeva i poprskajte je uljem.
Pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Pečenu pitu poslužite vruću uz kiselo mleko, jogurt i sl.
Sastojci
Za 5 osoba
pola kg kora za pitu i gibanicu
300 sitnog (mrvljenog) sira
1 čaša kisele pavlake
3-4 komada jaja
pola čaše ulja
1 kesca C Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Izmeđšajte jaja, sir, kiselu pavlaku, pecivo i ulje.
Ređajte kore u uljem podmazanu tepsiju, malo ih zgužvajte ukoliko je tepsija manja i na svaku koru stavljajte po malo nadeva, Odozgo takođe premažite pitu sa malo nadeva i poprskajte je uljem.
Pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Pečenu pitu poslužite vruću uz kiselo mleko, jogurt i sl.
Tagovi